KUIDAS TÄHISTASID JÕULUPÜHI EESTI MUUSIKUD?

Viimati täiendatud 27. detsembril kell 10.43 |

Kuigi tänavused jõulupühad olid muusikutele tööalaselt väga vaiksed, otsustasime MuusikaPlaneedis siiski avada traditsiooniks saanud jõulublogi, kus uurisime artistidelt, kuidas nende jõulupühad möödusid.

Meie otseblogi oli avatud 24.-26. detsembrini.

BLOGI: JÕULUD 2020

Allan Kasuk

26/12 @11.50 | Allan Kasuk: Me kirjutasime Kruuviga laulu “Jõulud oleks valged” ja vedas, et lumi maha tuli, sest laulu sõnad läksid nüüd küll kümnesse. Esinemisi on tõesti pühade paiku vähem, aga näiteks Indrek Ventmanniga saime anda pühade ajal mitu kontserti video teel. Ma kartsin, et videokontsert võib olla korralik väljakutse ilma vahetu publiku reaktsioonita, aga uskumatult lõbus oli kaamerasse esineda tegelikult. Perega mööduvad jõulud meil Viitinas, kus täna teeme suitsusauna ja sõidame suusarajad sisse. Soovin kõigile rahulikke pühi ja pange ikka tihastele pekki.

Mari Kalkun

00.42 | Mari Kalkun: Sellist siginat-saginat nagu tänavu jõulude eel pole minu kodutalus õigupoolest enne nähtud, kuna valmistasime ette pühadekontserdi otseülekannet ja mu kodu täitus nii pühadehõngu kui heli- ja videotehnikaga juba enne talvist pööripäeva. Jõulud aga veedan rahulikult pere, lume ja metsa seltsis. Lumest on palju rõõmu, kõik on kui Võrumaa/Võlumaa ja juba on saanud mitu korda suusad soojaks sõita!

Fotokollaaž: Uudo Sepp, Mick Pedaja, INGER

25/12 @22.24 | Uudo Sepp: Meil on see aasta suguvõsaga mõnusad jõulud ühes Airbnb talus Saaremaal, väga mõnus taas aega veeta lähedaste inimestega! 😇

14.55 | Mick Pedaja: Meie oleme jõuluaja pere seltsis rahulikult ning naudime ilusaid hetki täiel rinnal. Tegin sel pühal oma esimese talisupluse, mis ergutas väga ning soovitan kõigile, kes tunnevad, et võiks proovida külma vett. Ilusat jõulu!

24/12 @22.34 | INGER: Sellel aastal veedan oma jõulud kodus pere keskel 🙂 

Fotokollaaž: Andres Roots, Jaanus Saks koos tütre Jessicaga, Johanna Randmann

21.28 | Andres Roots: Minu jõulud mööduvad koduselt ja traditsiooniliselt, oma pere ringis: teeme piparkooke, sööme piparkooke, loeme raamatuid ja kuulame muusikat ja võib-olla vaatame mõnda vana filmi. Häid pühi kõigile!

20.41 | Jaanus Saks: Minu jõulupäev hakkas juba hommikul. Käisin emaga surnuaias ja külastasime vanaisa hauda. Siis tulime minu juurde ja hakkasime koos süüa tegema. Meiega ühines ka minu tütar Jessica. Koos nautisime head-paremat, lugesime luuletusi ja avasime kingitusi. Oli tore ja meeleolukas päev. Ilusaid pühi kõigile! 🙂

20.13 | Johanna Randmann: Mina veedan oma traditsioonide kohaselt jõule Rapla kandis maakodukeses pere keskis 🙂 Kuigi ma armastan väga kingitusi teistele teha, siis perega on meil alati olnud kokkulepe, et see on aeg, kus tuleb jagada nendega, kes seda päriselt vajavad – ehk siis igaüks toetab oma äranägemise järgi mõnda organisatsiooni või inimest majanduslikult või muul viisil kasulikult! 🙂 Mina näiteks olen suur loomade varjupaikade toetaja alati olnud! 🙂

Fotokollaaž: Renate, Ragnar Huoponen, Cityflash

19.51 | Renate: Meie pühade tähistamine sai alguse täna, kui olime oma perega jõululaua ümber ning jagasime kinke. Homme on plaan ka vanemate juures käia, aga sel aastal suuri kogunemisi ei tee.

19.21 | Ragnar Huoponen: Jõulupühad mööduvad tänavu rahulikult. Jõulud veedan nagu ikka oma pereringis ja tasakesi. Saame õhtusel ajal pereringis kokku, meenutame läinud aastat ja naudime üksteise seltskonda. Pühade teisel poolel külastan oma kodulinna Viljandit, kus on teine pool mu perest.

18.55 | Cityflash: Mina pean oma jõule tädi ja tema vahva suurpere juures, kuna ema ja õde on Rootsis, kuhu ma ei pääsenud. Paps veedab talve Tenerifel ja õnneks on mul vähemalt toredad sugulased kes vaeslapse enda juurde võtsid 🙂 Soovin kõigile südamlikke jõule ja et kõik saaksid sellisel ajal oma lähedastega olla!

Fotokollaaž: Anne Veski, Artjom Savitski, Merit Männiste

18.45 | Anne Veski: Häid jõule kõigile! Minu pühad mööduvad pereringis lauldes ja kinkide eest eteldes. Olgem terved ja kohtume uuel aastal, mis on kindlasti parem praegusest, kuigi “Ei ole paremaid ega halvemaid aegu, on ainult hetk, milles viibime praegu…”

18.42 | Artjom Savitski: Mul on kõik classic. Sõprade ja pereringis 😊 Sööme paksuks ja pärast kurdame kui täis kõht on. Kinke me perega enam väga ei kingi, suhtume sellesse keskkonnasäästlikult ja võib öelda, et natuke ka tarbimisvastaselt 😊

18.40 | Merit Männiste: Meil on traditsioon kohtuda suguvōsaga minu vanaema juures, aga kuna meie seltskond on muutunud sündinud laste arvelt juba nii arvukaks, siis on meie tuppa mahutamine problemaatiline. Aga kõigele vaatamata ja viiruse kiuste, me kohtusime ikkagi vanaema juures – aga koduaias kirsipuu all, kus me jõime glögi, sõime kringlit, vestlesime ja laulsime jõululaule 🙂

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.