EESTI FUNK-SAADIKUTE LEXSOUL DANCEMACHINE’I KOLMAS KAUAMÄNGIV “LEXPLOSION II” FIGUREERIB BBC CRAIG CHARLES’I AASTA ALBUMITE EDETABELIS

Lexsoul Dancemachine (foto: Taavi Muide)

Sel suvel Eestit raputanud ja head tuju mööda ilma külvanud Lexsoul Dancemachine figureerib tuntud rütmimuusika spetsialisti ning raadiosaatejuhi Craig Charles’i isiklikus aasta albumite edetabelis 5. kohal maikuus ilmavalgust näinud “Lexplosion II-ga”.

BBC raadio 6 kanali iganädalase The Craig Charles Funk and Soul Show raames jõudis möödunud laupäeval, 5. detsembril eetrisse Lexsoul Dancemachine’i erisaade. 3-tunnise programmi jooksul mängiti ette bändi 3 sessioonilugu kodustuudiost Salmest. Lisaks tegi saatejuht intervjuu bändi laulja ja kaasprodutsendi Robert Linnaga, kus muuhulgas arutati kõnealust albumit, bändi ajalugu ja suvel toimunud unikaalset läbi linna sõitvat bussikontserti. Kirsiks tordil jäi segment “Trunk of Funk”, kus kõlas Roberti ja Martin Laksbergi salvestatud 30-minutiline mixtape. Craig Charles on Eesti bändi toetanud juba aastast 2016, mil kuulis esmakordselt lugu “Beef Grinder”. Lexsoul Dancemachine külastas toona ka Charles’i stuudiot ja mängis tema kontsertsarja Funk and Soul Club peol Manchesteris, klubis Band on the Wall. Sellest ajast saati on ta nende lugusid BBC kanalitel rotatsioonil mänginud.

BBC 6 on Briti Rahvusringhäälingu digitaalne raadiokanal, mis keskendub peamiselt alternatiivsele muusikale. Kanal lõi hiljuti kuulajaskonna rekordi ning on 2,56 miljoni nädalase kuulamisega UK suurima publikuga digitaalne raadiokanal. Aastast 2002 on BBC 6 kavas The Craig Charles Funk and Soul Show, mis on ühtlasi kanali kõige vanem ning kõige suurema kuulajate arvuga saade.

Kuula saadet järele siit!

Järgmine võimalus bändi kontserdil näha on 20. detsembril ainulaadsel LEX-MAS jõulukontserdil Salme Kultuurikeskuses, kus esmakordselt Lexsoul Dancemachine’i ajaloos toimub kontsert istuvale publikule. Terve aasta vältel Sind tantsutanud bänd naelutab Su nüüd toolile ja tekitab vastupandamatu tahtmise puhata. Seda selleks, et avaldada Sulle juba nimes peituv SOUL külg, aga samuti et saaksid nautida värskelt valmivat eluloolist lühifilmi “Lexplosion II-st”.

Piletid müügil Fienta e-poes  

Vaata ja kuula ansambli aktuaalset videosinglit “Money”, kus teeb kaasa ka USA kitarrivirtuoos Cory Wong:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.