APOLLO TOP 15 | EI MINGIT ÜLLATUST! LIIDRIKOHT KUULUB TERMINAATORI UUELE ALBUMILE “MAAILM VS. LILIAN”

Ansambel Terminaator on valmis saanud uue, kümneloolise albumi nimega “Maailm vs. Lilian”, mida osteti Apollo poodides sedavõrd palju, et see haaras poeketi albumitabelis esikoha.

“Ma arvan, et plaat kui selline on midagi palju enamat kui lihtsalt ühed ja nullid, mis on digiasjaks kokku keevitatud. Plaat on kunstiteos, minu jaoks vähemalt,” rääkis Terminaatori ninamees Jaagup Kreem füüsilise helikandja tähtsusest 2019. aasta alguses Vikerraadiole. “Mõned sõbrad on öelnud, et miks sa nii palju raha raiskad selle peale, tellid kümne vahelehega plaadiraamatu sinna vahele ja kunstnik loob sinna visuaali, võib ju lihtsalt ära trükkida ja panna mingi märgi ja kirja peale, et see on Termika uus plaat. Aga tegelikult on plaat kunstiteos ja mulle meeldib küll neid vaadata ja lugeda, kes seal osalesid, laulusõnu ja nii edasi… see on hoopis midagi muud.”

Albumi “Maailm vs. Lilian” esitluskontsert leiab aset täna, 13. novembril Tallinna südalinnas asuvas ööklubis Venus. Üritusel keerutab plaate DJ Sven Arusoo, kontsert algab kell 23.30. Pileteid saab soetada siitkaudu.

Ja veel – lisaks sellele, et Termikas on ahjusooja helikandjaga esikohal, purjetas neljandaks bändi 2007. aastal avaldatud hitikogumik “20”, kus leiduvad sellised maiuspalad nagu “Juulikuu lumi 2007”, “Lõbus maja”, “See ei ole saladus”, “Ebaõiglane”, “Carmen”, “Kaitseta”, “Torm”, “Muinasjutu mets” jne.

Eelmisel korral Apollo tabelis uuena kolmandalt kohalt tabeliteed alustanud ansambel Laine on oma Eesti Kullafondi sarjas ilmunud kolmikplaadiga tõusnud teiseks. “Mis võiks olla parim kingitus tähtpäevadeks, jõuludeks, kui ühe “igavese” ansambli muusikakogumik läbi aastakümnete kogunenud muusikast,” kirjutas hiljuti 60. sünnipäeva (!) tähistanud särtsakas kollektiiv oma Facebooki lehel. 

Esikolmikule paneb punkti juunis ilmunud ja Jaak Joala 70. sünniaastapäevaks pühendatud muusikakogumik “Naerata”. Lisaks helikandjale “Naerata” mahtus kaksikplaadi kaante vahele ka CD “Põhjanael”. Kokku on kahel plaadil 45 pala, millest osa on tuntud, kuid esineb ka lugusid, mis aastate tolmuga kaetud ja vajavad taas meelde tuletamist. Kui “Naerata” on tempokas ning rokilik, siis “Põhjanael” on koostatud peamiselt lüürilistest lauludest, et esile tuua Jaaku võrratu romantikuna, kommenteeris kogumiku koostaja Olavi Pihlamägi.

Kuula 13 ja reede puhul võiduplaadilt laulu pealkirjaga “13 sammu”:


Apollo TOP 15 (13. november):

1 Terminaator – Maailm vs. Lilian
2 Ansambel Laine – Eesti Kullafond [3CD]
3 Jaak Joala – Naerata [2CD]
4 Terminaator – 20 [2CD]
5 Dagö – Küte
6 DND – Kesköine
7 Mari Jürjens – Omaenese ilus ja veas
8 AC/DC – Power Up
9 Trad.Attack! – Make Your Move
10 Rita Ray – Old Love Will Rust
11 Argo Aadli ja Indrek Ojari – Agulihärrad
12 Billie Eilish ‎– When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
13 Ariana Grande – Positions
14 Rein Rannap – Ever & Forever / Ikka ja alati
15 Nedsaja Küla Bänd – Paksu metsa vahel

Edetabel on koostatud Apollo kaupluste ja e-poe müügitulemuste põhjal ajavahemikul 6.-12. november.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.