📊 MUUSIKAPLANEEDI TOP 10 | TINA TURNERI HITI EESTIKEELNE KAVER LÕI PLATSI PUHTAKS!

Ragnar Huoponen ja Kerli Tirka

Ameerika jĂ€rgmine president on lĂ”puks valitud ja isadepĂ€ev tĂ€histatud ning alanud on 2020. aasta 46. nĂ€dal, mil siinkandis hakkab kirgi kĂŒtma Eesti Laul 2021, sest kolmapĂ€eval ja neljapĂ€eval avalikustatakse konkursi poolfinalistid. Kuigi laule kuuleme alles detsembri alguses, siis vĂ€hemalt saame juba teada, kes vĂ”istlustulle astuvad. Aga seda, kes on omavahel vĂ”istlemas MuusikaPlaneedi iganĂ€dalases TOP 10-nes, vaatame ĂŒle nĂŒĂŒd!

Meie tabeli kĂ”ige kĂ”rgemale astmele hÀÀletati uustulnukad. Nimelt tulid 30. oktoobril looga “Paremat ei olla saa” vĂ€lja Kerli Tirka ja endise ansambli Hurax solist Ragnar Huoponen. Tegemist on kaveriga ameeriklanna Tina Turneri hitist “The Best”, tuntud ka kui “Simply the Best”. 

“Oleme Kerliga ammused sĂ”brad ja ĂŒhistel istumistel alati koos laulnud mingeid lugusid,” kommenteeris Ragnar Huoponen singli ilmudes MuusikaPlaneedile. “Sel suvel otsustasime, et teeme siis lĂ”puks koos loo. “Simply the Best” on alati meile mĂ”lemale meeldinud ja lasime sĂ”nademeistril Aapo Ilvesel sĂ”nad kirjutada. Kerlil muusikalist tausta jagub, aga see on nĂŒĂŒd esimene avaldatud lugu.”

“Paremat ei olla saa” kogus oma avanĂ€dalal lausa 22,99% hÀÀltest, palju Ă”nne! 

Eelmise nĂ€dala liider, Merit MĂ€nniste esitatud “Õhulossimees” paikneb nĂŒĂŒd 16,92% toetusega positsioonil number 2. Lisaks MuusikaPlaneedi pingereale asub laul ka raadio Kadi tabelis Kadi Tosin, uuena kohal #5. Loo jaoks mĂ€ngisid kitarrid sisse MĂ€rten ja Kaupo MĂ€nniste, pala produtseeris ja miksis Peeter Kaljuste ning lĂŒĂŒrikavideo autor on Remi Sebastian Kits. Nii nagu meie vĂ€rske esikohalugu, on ka “Õhulossimees” kaver – selle originaali salvestas 1970. aastal ameeriklane Don McLean ja laul kannab nime “Castles in the Air”. 

Esiviisikust pole endiselt kuhugi kadunud popdiiva Anne Veski, kellelt on siin esindatud lausa kaks singlit. Laul pealkirjaga “NĂŒĂŒd” on vastu pidanud 19 ja “ImevÀÀrne aeg” 48 nĂ€dalat, asudes vastavalt kolmandal ja neljandal kohal. PĂŒhapĂ€eval, 8. novembril lĂ€ks Vikerraadios eetrisse saade “Heli nĂ€lg”, kus Anne meenutas oma lapse- ja nooruspĂ”lve. Saadet saab jĂ€relkuulata siit. Lauljatar avaldas saates muuseas seda, et kui vanasti meeldis talle vĂ€ga Tina Turner, siis praegusel ajal on talle naislauljatest hinge pugenud Suurbritanniast pĂ€rit laulja ja laulukirjutaja Dua Lipa. “Mulle meeldivad poweriga naislauljad, kes oskavad laval ennast natukene liigutada ja on energiat tĂ€is,” ĂŒtles meie roosiaia kuninganna.

Viienda ehk viimasena pÀÀseb edasi Rakverest pĂ€rit MERI ehk Meriliis Sakk, singliga “Get Going”, mis on nĂ€dalaga koha vĂ”rra allapoole tulnud. Lugu on MuusikaPlaneedi tabelit juhtinud kolmel korral ja rÀÀgib sellest, et meil kĂ”igil on elus keerulisi ja vĂ€ljapÀÀsmatuid olukordi, kuid nagu öeldakse – tunneli lĂ”pus paistab valgus.


MuusikaPlaneedi TOP 10 #276 (9. november):

1 UUS [1] Kerli T. & Ragnar “Paremat ei olla saa” (22.99%)
2 (1) [3] Merit MĂ€nniste “Õhulossimees” (16.92%)
3 (2) [19] Anne Veski “NĂŒĂŒd” (15.40%)
4 (3) [48] Anne Veski “ImevÀÀrne aeg” (13.67%)
5 (4) [6] MERI “Get Going” (10.41%)

6 (5) [2] NOËP x CHINCHILLA “On My Way” (7.59%)
7 UUS [1] PĂșr MĂșdd “On My Mind” (6.07%)
8 UUS [1] Eleryn Tiit “Ma enam sind ei tea” (3.25%)
9 UUS [1] Ithaka Maria “Nii nagu meri ja tuul” (2.39%)
10 UUS [1] Mick Pedaja “Golden Hour” (1.30%)

HÀÀli: 461 (aitÀh!)

Tabelihundid on kindlasti kursis, et reeglite kohaselt pÀÀsevad edasi vaid esiviisikusse hÀÀletatud laulud. Neid asuvad nĂŒĂŒd rĂŒndama viis uustulnukat:

∙ Meie Mees feat. Synne Valtri “Miski peab muutuma”
∙ Miljardid “P.S.O.”
∙ nublu x Mikael Gabriel “Universum”
∙ PoloĆĄywa “Existence”
∙ Sorus “Ma ei tea millal ma suren”

VĂ€rske gallup ootab hÀÀli lehe paremas servas (mobiiliversiooni puhul lehe allosas) ja lĂ€heb lukku pĂŒhapĂ€eval, 15. novembril kell 23.59. Tuld! đŸ”„

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.