📊 MUUSIKAPLANEEDI TOP 10 | TINA TURNERI HITI EESTIKEELNE KAVER LÕI PLATSI PUHTAKS!

Ragnar Huoponen ja Kerli Tirka

Ameerika järgmine president on lõpuks valitud ja isadepäev tähistatud ning alanud on 2020. aasta 46. nädal, mil siinkandis hakkab kirgi kütma Eesti Laul 2021, sest kolmapäeval ja neljapäeval avalikustatakse konkursi poolfinalistid. Kuigi laule kuuleme alles detsembri alguses, siis vähemalt saame juba teada, kes võistlustulle astuvad. Aga seda, kes on omavahel võistlemas MuusikaPlaneedi iganädalases TOP 10-nes, vaatame üle nüüd!

Meie tabeli kõige kõrgemale astmele hääletati uustulnukad. Nimelt tulid 30. oktoobril looga “Paremat ei olla saa” välja Kerli Tirka ja endise ansambli Hurax solist Ragnar Huoponen. Tegemist on kaveriga ameeriklanna Tina Turneri hitist “The Best”, tuntud ka kui “Simply the Best”. 

“Oleme Kerliga ammused sõbrad ja ühistel istumistel alati koos laulnud mingeid lugusid,” kommenteeris Ragnar Huoponen singli ilmudes MuusikaPlaneedile. “Sel suvel otsustasime, et teeme siis lõpuks koos loo. “Simply the Best” on alati meile mõlemale meeldinud ja lasime sõnademeistril Aapo Ilvesel sõnad kirjutada. Kerlil muusikalist tausta jagub, aga see on nüüd esimene avaldatud lugu.”

“Paremat ei olla saa” kogus oma avanädalal lausa 22,99% häältest, palju õnne! 

Eelmise nädala liider, Merit Männiste esitatud “Õhulossimees” paikneb nüüd 16,92% toetusega positsioonil number 2. Lisaks MuusikaPlaneedi pingereale asub laul ka raadio Kadi tabelis Kadi Tosin, uuena kohal #5. Loo jaoks mängisid kitarrid sisse Märten ja Kaupo Männiste, pala produtseeris ja miksis Peeter Kaljuste ning lüürikavideo autor on Remi Sebastian Kits. Nii nagu meie värske esikohalugu, on ka “Õhulossimees” kaver – selle originaali salvestas 1970. aastal ameeriklane Don McLean ja laul kannab nime “Castles in the Air”. 

Esiviisikust pole endiselt kuhugi kadunud popdiiva Anne Veski, kellelt on siin esindatud lausa kaks singlit. Laul pealkirjaga “Nüüd” on vastu pidanud 19 ja “Imeväärne aeg” 48 nädalat, asudes vastavalt kolmandal ja neljandal kohal. Pühapäeval, 8. novembril läks Vikerraadios eetrisse saade “Heli nälg”, kus Anne meenutas oma lapse- ja nooruspõlve. Saadet saab järelkuulata siit. Lauljatar avaldas saates muuseas seda, et kui vanasti meeldis talle väga Tina Turner, siis praegusel ajal on talle naislauljatest hinge pugenud Suurbritanniast pärit laulja ja laulukirjutaja Dua Lipa. “Mulle meeldivad poweriga naislauljad, kes oskavad laval ennast natukene liigutada ja on energiat täis,” ütles meie roosiaia kuninganna.

Viienda ehk viimasena pääseb edasi Rakverest pärit MERI ehk Meriliis Sakk, singliga “Get Going”, mis on nädalaga koha võrra allapoole tulnud. Lugu on MuusikaPlaneedi tabelit juhtinud kolmel korral ja räägib sellest, et meil kõigil on elus keerulisi ja väljapääsmatuid olukordi, kuid nagu öeldakse – tunneli lõpus paistab valgus.


MuusikaPlaneedi TOP 10 #276 (9. november):

1 UUS [1] Kerli T. & Ragnar “Paremat ei olla saa” (22.99%)
2 (1) [3] Merit Männiste “Õhulossimees” (16.92%)
3 (2) [19] Anne Veski “Nüüd” (15.40%)
4 (3) [48] Anne Veski “Imeväärne aeg” (13.67%)
5 (4) [6] MERI “Get Going” (10.41%)

6 (5) [2] NOËP x CHINCHILLA “On My Way” (7.59%)
7 UUS [1] Púr Múdd “On My Mind” (6.07%)
8 UUS [1] Eleryn Tiit “Ma enam sind ei tea” (3.25%)
9 UUS [1] Ithaka Maria “Nii nagu meri ja tuul” (2.39%)
10 UUS [1] Mick Pedaja “Golden Hour” (1.30%)

Hääli: 461 (aitäh!)

Tabelihundid on kindlasti kursis, et reeglite kohaselt pääsevad edasi vaid esiviisikusse hääletatud laulud. Neid asuvad nüüd ründama viis uustulnukat:

Meie Mees feat. Synne Valtri “Miski peab muutuma”
Miljardid “P.S.O.”
nublu x Mikael Gabriel “Universum”
Pološywa “Existence”
Sorus “Ma ei tea millal ma suren”

Värske gallup ootab hääli lehe paremas servas (mobiiliversiooni puhul lehe allosas) ja läheb lukku pühapäeval, 15. novembril kell 23.59. Tuld! 🔥

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.