EESTI LAUL 2021 KONKURSILE ESITATI 156 LUGU, POOLFINALISTID TEHAKSE TEATAVAKS JÄRGMISEL NÄDALAL

| Täiendatud kell 19.05 |

Eesti Laul 2021 konkursile lugude esitamine lõppes reede keskpäeval. Kokku saabus võistlusele 156 laulu, mida nüüd asub hindama muusikaekspertidest žürii.

“Seekordne Eesti Laulu konkurss on põnevalt kirju,” jagas esmamuljeid Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula, kelle sõnul on laulude valik väga mitmekülgne nii stiililiselt kui ka esitajate poolest. Rahula sõnul on esindatud nii pop- kui ka rokkmuusika ning lugude esitajad pärit lausa erinevatest maailmajagudest. “Osalejate seas on artiste, keda Eesti Laulul saatnud varem suur edu, aga on ka neid, kes laiemale publikule veel täitsa tundmatud,” täpsustas ta.

Kokku esitati konkursile 156 lugu, neist 63 on eestikeelsed ja 93 võõrkeelsed. Rahula märkis, et kuigi võõrkeelsete lugude seas on enim ingliskeelseid, kuuleb lauludes näiteks ka vene, hispaania ja prantsuse keelt. “Valik on igas mõttes lai ja žüriile kindlasti üllatusi pakkuv,” sõnas ta.

Uuendusena paluti tänavu konkursil osalejatelt koos looga esitada juba ka visioon oma võimalikust lavalisest etteastest, sh nägemus lava-show‘st koos keskse idee, võimalike rekvisiitide ja värvilahendusega.

Üks esitaja või kollektiiv võis konkursile esitada kuni viis laulu. Viie laulu piirang kehtis ka autoritele.

Eesti Laulu poolfinalistid otsustab muusikaekspertidest koosnev žürii, kes hindavad laule nende esitajaid ja autoreid teadmata. Poolfinaalidesse pääseb 24 lugu, neist üks koht on reserveeritud Eesti Laul 2020 võitjatele.

Eesti Laulu poolfinalistid avalikustatakse järgmise nädala kolmapäeval ja neljapäeval, 11. ja 12. novembril ETV otsesaates “Ringvaade”. Esmakordselt kuuleb lugusid 5. detsembril Eesti Laulu erisaates “Eesti Laul 2021. Start”.

Eesti Laul 2021 poolfinaalid toimuvad 18. ja 20. veebruaril telemajas, finaal Saku Suurhallis 6. märtsil 2021. a. 

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.