MARTEN KUNINGAS JA ROBERT LINNA PÜHENDAVAD LEGENDAARSELE JOHN LENNONILE SÜNNIAASTAPÄEVAKS KONTSERDI

Foto: Jazzkaar/Kaisa Keizars-Aron

Robert Linna (Elephants From Neptune, Lexsoul Dancemachine, Kuradi Saar) ja Marten Kuningas (Miljardid) on varasemalt avaldanud ühiselt austust grupile The Beatles. 5. novembril tähistatakse aga kultuuriklubis Uus Laine legendaarse John Lennoni sünniaastapäeva, kes oleks tänavu 9. oktoobril saanud 80-aastaseks.

Balti Jaama külje all asuvas Uues Laines astutakse üles koosseisus, kellega juba korra ühiselt musitseeritud on. “Anne Erm palus 2019. aastal mul The Beatles-i austuskontserdiks bänd kokku panna. Kohe kui neid mehi Jimi Hendrixi muusikale pühendatud kontserdi heliproovi tegemas nägin teadsin, et nemad ongi ülejäänud bänd,” seletab Kuningas, kuidas grupp kokku tuli. Lisaks talle ning Robert Linnale kuuluvad koosseisu veel Terminaatorist tuntud basskitarrist Henno Kelp, Ewert and the Two Dragons trummar Kristjan Kallas ning Eesti üks edukamaid rahvuvaheliselt tegutsevaid džässkitarriste Jaak Sooäär.

“Lennon 80” püüab kinni Johni eredad momendid Biitlite ajastust ning teeb väikese ekskursi 1970ndatesse, kust saame kuulda noppeid tema sooloplaatidelt “Plastic Ono Band”, “Imagine”, “Mind Games” ja “Double Fantasy”. “Nii biitlitel kui Lennonil on ridamisi hitte, mida teavad kõik. Oluline on aga mitte unustada nende eksperimentaalse iseloomuga repertuaari, mille hulgast leidub samuti tõeliselt eredaid pärle,” avab esitlusele tuleva osas tagamaid Sooäär.

“Lennon oli geniaalne oma lihtsuses – see aitas aususel esile tulla, mitte millegi taha peita. Ta oskas segada ilusaid meloodiaid roki, souli ja miks mitte ka džässi elementidega. Seda kõike üritame eeloleval neljapäeval Uues Laines meile omasel moel lavale tuua,” paljastab üks solitidest Linna.

5. novembri kontsertõhtu annab kõigile, nii esinejatele kui külalistele, võimaluse end hetkeks vabaks rokkida. Kontsert algab kell 19.00, lähemat infot leiab siit

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.