KLASSIKARAADIO MUUSIKAVIKTORIINI LAHENDAS REKORDARV INIMESI

Klassikaraadio korraldas rahvusvahelisel muusikapÀeval seitsmendat korda traditsioonilise e-viktoriini. MuusikapÀeva viktoriini lahendas tÀnavu 4045 muusikasÔpra, mis on rohkem kui kunagi varem. Koostöös Raadio 4-ga sai esimest korda viktoriini ka vene keeles lahendada.

Viktoriini lahendasid igas vanuses muusikasĂ”brad ĂŒle Eesti ning paljudes koolides lahendati viktoriini suisa terve klassiga. Kollektiivselt otsiti vastuseid kĂŒsimustele Haapsalu pĂ”hikoolis, KĂ€ina koolis, KĂ€rdla muusikakoolis, KĂ€rdla pĂ”hikoolis, KĂ”msi koolis, Leisi koolis, Lihula muusikakoolis, Osula pĂ”hikoolis, PĂ€rnu Kuninga tĂ€nava pĂ”hikoolis, Tallinna muusikakeskkoolis, Tallinna RahumĂ€e pĂ”hikoolis, Tartu EmajĂ”e kooli pikapĂ€evarĂŒhmas, Tartu Hansa koolis, Tartu kesklinna koolis ja Vanalinna hariduskolleegiumis. Ühislahendamisest vĂ”tsid osa ka ERSO, Eesti Kontsert ja Eesti RahvusringhÀÀling.

MuusikasĂ”brad said tĂ€navu end proovile panna kahes mĂ€lumĂ€ngus – lisaks traditsioonilisele muusikapĂ€eva viktoriinile oli eraldi mĂ€ng pĂŒhendatud ka Ludwing van Beethoveni 250. aastapĂ€evale. MĂ”lemas viktoriinis oli kĂŒmme vastusevariantidega kĂŒsimust, nii klassika, dĆŸĂ€ssi kui ka popmuusika vallast.

MuusikapÀeva viktoriini lahendas 100 protsenti Ôigesti 282 lahendajat. Beethoveni viktoriini lahendati tÀiesti Ôigesti 176 korral.

  • MuusikapĂ€eva viktoriini Ă”igeid vastuseid saad vaadata siin.
  • Beethoveni viktoriini Ă”igeid vastuseid saad vaadata siin.

MuusikapĂ€eva viktoriinis osutus raskeimaks kĂŒsimus Spotify juhi ja omaniku Daniel Eki sĂ”navĂ”tu kohta. KĂŒsiti, millega ĂŒllatas Ek hiljuti rahvusvaheliselt muusikute kogukonda. 892 lahendajat pakkus, et Spotify suuromanik pakkus muusikutele ettevĂ”tte aktsiaid. Tegelikult soovitas tehnoloogiaĂ€rimees vĂ€hem nuriseda ja kiiremini muusikat toota. Seda teadis 34 protsenti vastanutest.

Lihtsaimaks kujunes kĂŒsimus, kus paluti lahendajal video pĂ”hjal Ă€ra tunda kuulsus, kes laulab. Ülekaalukalt teati, et venekeelset laulu esitas Jaak Joala.

Beethoveni viktoriinis pani kĂ”ige rohkem pead murdma ERSO peadirigendi Olari Eltsi koostatud kĂŒsimus Beethoveni sĂ”bra kohta. 40 protsenti vastanutest teadis, et Beethoveni eluaegne sĂ”ber, kellega nad sĂŒndisid samal aastal ja musitseerisid koos Bonnis, oli helilooja Anton Reicha. KĂ”ige paremini teati, et Beethoveni jĂ€rgi nime saanud koer pĂ€rineb 1992. aasta Ameerikas lainet löönud koguperefilmist “Beethoven”. Sellele vastas Ă”igesti 90 protsenti vastanutest.

TĂ€navuse viktoriini kĂŒsimused koostasid Klassikaraadio toimetajad, Raadio 2 muusikajuht Erik Morna ja ERSO peadirigent Olari Elts. Tehniline teostus Alo Mihkelson.

Viktoriinil osalejate vahel loositakse vĂ€lja hulgaliselt auhindu, mille on vĂ€lja pannud ajakiri Muusika, Arvo PĂ€rdi Keskus, Collegium Musicale, Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Eesti Interpreetide Liit, Eesti Kontsert, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kontserdi- ja etenduskeskus, Eesti Noorsooteater, Eesti Rahvusmeeskoor, Eesti Riiklik SĂŒmfooniaorkester, Jazzkaar, MĂŒĂŒrileht, Paide Muusika- ja Teatrimaja, Rahvusooper Estonia, Teater.Muusika.Kino, Teater Vanemuine, Veljo Tormise Virtuaalkeskus, Vene Teater, Vox Clamantis ning Eesti RahvusringhÀÀling, Klassikaraadio ja Raadio 4. Viktoriinile on Ă”la alla pannud Saksamaa Liitvabariigi Suursaatkond Eestis. VĂ”itjatega vĂ”etakse ĂŒhendust!

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.