RASKEROKI BÄNDIST TAAK LAHKUB VOKALIST MART KALVET

Foto ansambli Taak Facebooki lehelt, esiplaanil Mart Kalvet

Eesti süngeim doom-metal ansambel Taak teatas neljapäeva, 1. oktoobri hommikul sotsiaalmeedia vahendusel, et nende pikaajaline vokalist Mart Kalvet lahkub bändist.

“Albumi “Põgenemiskatse” tänavused esitluskontserdid Tartus 2. oktoobril ja Tallinnas 9. oktoobril jäävad bändile mõneks ajaks viimasteks, kuna ees seisab koosseisumuutus,” kirjutab kollektiiv oma Facebooki postituses.

“”Olen alati uskunud, et kui loominguline tegevus enam rõõmu ei paku, tuleb see lõpetada ja teha midagi muud,” nendib laulja Mart Kalvet. “Tunnen juba mõnda aega, et bänditegemine on minu jaoks pigem kohustus kui lust. Vastu tahtmist jätkamine oleks autu nii minu enda, bändi kui ka publiku suhtes.”

Juba kokku lepitud esinemised (lisaks esitluskontsertidele ka ülesastumine 2021. veebruaris Soomes Turkus festivalil Unta.Kauan 7) antakse siiski senise koosseisuga. Kalvet tänab bändikaaslaseid, koostööpartnereid ja publikut pika ja kauni suhte eest, rõhutades: “Taak on mu lemmikbänd ja jääb selleks edaspidi. See ansambel on alati olnud suurem oma liikmete summast, mistõttu usun, et pärast verevahetust jätkatakse 1989. aastal Mystique’i nime all alustatud pikka teed vähemalt sama tiidsalt kui seni.”

Taak ja deathmetal-bänd Intrepid esitlevad värskeid albumeid reedel, 2. oktoobril Tartus klubis Rock & Roll (kus kaasa teevad Sküllfükk SS ja Koffin) ning nädal hiljem, 9. oktoobril Tallinnas klubis KinoMaja – Bar & Stage (kaasa teeb Catafalc).”

Kuula ansambli Taak plaadi “Põgenemiskatse” avalugu “Tõetaolu”: 

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.