ESMASPÄEVAL ALGAS ETNOKULP 2020 PUBLIKUHÄÄLETUS

Esmaspäeval, 14. septembril sai alguse kuni 27. septembri südaööni kestev pärimusmuusika aastaauhindade Etnokulpide rahvahääletus, kus kahe nädala jooksul on kõigil võimalus anda hääl ja otsustada tänavused kulpide saajad. Etnokulbid jagatakse aasta jooksul enim hinge pugenud muusikutele, lugudele ja albumitele kätte 2. oktoobril Viljandis, Pärimusmuusika Lõikuspeol.

Kulbid antakse seekord välja kuues kategoorias: aasta artist, aasta lugu, aasta muusik, ehe pärimusmuusika, aasta debüütplaat ning aasta uusfolk artist. Nende kategooriate võitjad selguvad folk.ee lehel läbi viidava hääletuse teel. Nominatsioonid kategooriatesse on eelnevalt välja valinud žürii koosseisus Celia Roose, Sten Teppan, Avo Kartul, Regina Mänd ja Tarmo Noormaa.

Siiski saab iga hääletaja lisada valikusse ka oma lemmikartisti nime, kui seda žürii poolt valitud nominentide hulgas ei ole. Sel aastal valis žürii välja ka aasta albumi laureaadi, kes avalikustatakse Etnokulpide galal. Traditsiooniks saanud kaks erikulpi annavad 2. oktoobril aasta jooksul enim korda läinud artistidele, institutsioonidele või lugudele Eesti Pärimusmuusika Keskus ning Raadio 2.

Etnokulbid pistetakse aasta jooksul parima soorituse teinud artistidele kätte Lõikuspeol, mis toimub 2. ja 3. oktoobril Viljandis. Lõikuspeo kahe päeva jooksul esinevad Mari Kalkun, Curly Strings, Tintura ja Arno Tamm, Black Bread Gone Mad, Rüüt ja mitmed teised hetke kuumimad nimed eesti pärimusmuusika maastikul.

Etnokulpide auhinnatseremoonia toimub tänavu 12. korda. 2. oktoobril kell 19 Pärimusmuusika Aidas toimuvat tseremooniat juhib Reigo Ahven, gala kannab üle ETV2 samal õhtul algusega kell 21.30. 

👉 Etnokulpe saab hääletada siin!

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.