ANSAMBEL GRANIIDI 17 ANNAB SEL NÄDALAL KONTSERDI RAKVERES, BÄNDIGA LIITUVAD RAIVO TAFENAU JA REIN JOASOO

Juunis debüütalbumit “Kõik said tulla” esitlenud ansambel Graniidi 17 esineb 5. septembril Rakvere uues Vallimäe vabaõhukeskuses täienenud koosseisuga: bändiga liituvad tuntud saksofonist/akordionist Raivo Tafenau ning löökriistamängija Rein Joasoo (Singer Vinger). Erikülalisena lööb “Chill(i) sügispäeva” kontserdil kaasa ka kohaliku taustaga kitarrist Johannes Pihlak (Arg Part, Tuli).

Ansambli Graniidi 17 debüütkogumikul salvestasid valdava osa pilli- ja laulupartiidest asutajaliikmed Tõnu Timm, Peep Pihlak ning pisut hiljem grupiga liitunud Teet Velling. Et ka live-esinemistel säiliks plaadile lähedane kõlapilt, otsustati kaasata bändi uusi liikmeid.

“Kuna salvestamistel me kõlavärvidega ei koonerdanud, soovisime live-esinemiste huvides kutsuda juurde inimesi, kes suudaks mängida rohkem kui ühte pilli. Ja kuna soovisime, et ta teeks seda väga hästi, siis ega see valik just üleliia suur pole,” seletas ansambli laulja ja (mitme)pillimees Tõnu Timm Raivo Tafenau kutsumise tagamaid. “Tõenäoliselt saime parima, mis Eestis selles kontekstis võimalik.”

Löökpillide mängijat vajas bänd põhjusel, et plaadil rütmipillide eest hoolitsenud Teet saaks kontsertidel keskenduda oma teistele lemmikvahenditele – vilepillidele ja kitarrile. “Rein sobib meile väga hästi ka seetõttu, et tahame vahel oma esinemistele lisada lõbusat rocki-gruuvi,” ütles teine asutajaliige ning esimese albumi palade autor Peep Pihlak ning lisas, et tegemist on kogenud professionaaliga, kes pole liigkonservatiivselt betoneerunud ühegi žanri sisse. “Selline avatus klapib hästi ka Graniidi 17 põhimõtetega,” ütles Pihlak.

Ansambel Graniidi 17 on 2017. aasta suvel sündinud kooslus, kus taaskohtusid kaks Tallinna Kalamaja linnaosas asuva maja (Graniidi 17) taustaga muusikut ─ eeskätt ansamblist Jäääär tuntud Tõnu “Tõun” Timm ning Rakveres, Moonaküla linnaosas elav pillimees ja -õpetaja Peep Pihlak (Okaspendel, Moonaküla Muusikaakadeemia). Veidi hiljem kutsuti kolmandaks liikmeks Teet Velling (Jäääär, Elvus) ning sellise koosseisuga salvestati ka tänavu juunis ilmunud CD “Kõik said tulla”.

Rakvere Chill(i) sügispäev toimub sel laupäeval, 5. septembril uues Vallimäe vabaõhukeskuses. Liitu sündmusega Facebookis ja osta pilet Piletilevist

Kuula albumit “Kõik said tulla” Spotifys:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.