REIVIRÄPIPUNT PÕHJAKIHT AVALDAS HÜMNI KESKEAKRIISI EDASILÜKKAJATELE

Foto: Kollektiivi Põhjakiht Facebook

Lõuna-Saku tõusev eklektilise reiviräpi kollektiiv Põhjakiht üllitas järjekordse teose “Jooksulint”, mis on pühendatud kõigile keskeakriisi edasilükkajatele nii kangi- kui tantsusaalides.

2019. aasta oktoobris naljaga pooleks alustatud, kuid peagi ootamatult tõsised ambitsioonid omandanud Põhjakihi projekt sündis kolme elu murdepunkti kompava Saku härrasmehe aastate jooksul settinud hiphop-potentsiaali väljundina ning omajagu autobiograafiat leidub ka teises loos “Jooksulint”. “Meid inspireerisid kõik need tihedalt läikivasse spordikilesse mähitud õllekõhud, kes hommikust õhtuni maantee ääres või spordiklubis põlevate silmadega ei tea mille nimel trenni teha nühivad,” selgitab bändi asutajaliige DJ van Puurmann.

Maxxx Kaur lisab omast kogemusest, et vaatamata kergelt iroonilisele alatoonile kõlbab uus lugu ja eriti selle kõrge kütteväärtusega refrään “Viimane võimalus, viimane seeria…” hantlite kangutamise saateks suurepäraselt. “Tõmbab käima paremini kui kreatiin,” tõdeb primitiivse silmavaatega räppar. “Eks me saame ju jõusaalis sisimas aru küll, et kogu see aeg, raha ja energia, mis me seal raiskame, meid tegelikult kuhugi ei vii, aga nõiaringist välja tulla me ei suuda ega tahagi.”

Memento Mori hinnangul võiks Maxxx Kaur suu koomal hoida ja oma mõtetega maa peale tulla. “Põleta elu, mitte pekki!” tsiteerib rääkimisele räppimist eelistav härra iseenda lauluridu.

Lähiajal lubab Põhjakiht avahitile “Kesk(s)iga” veelgi sama kammertooni hoidvat lisa. Bändi esimene avalik kontsert 8. augustil Vormsi saarel kõrtsis Krog no 14 kujunes saare suvehooaja üheks tippsündmuseks.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.