AUGUSTI LÕPUS TOIMUV STATION NARVA FESTIVAL TÄIENES UUTE ESINEJATE, NÄITUSTE, EKSKURSIOONIDE JA PAADISÕITUDEGA

Narva Sadam (foto: 30 mile project)

26.–27. augustil kolmandat korda toimuva muusika ja linnakultuuri festivali Station Narva kava on täienenud uute muusikaprogrammi esinejate, Narva teemaliste raamatute esitluste, näituste, ekskursioonide ja paadisõitudega. Muusikaprogrammi Narva Linna Sadamas on uute esinejatena lisandunud Masha Ye, Fremen, Tam i Tut, Bible Club ja Jaama 6 Dj-d.

Festival algab kolmapäeva, 26. augusti hommikul kell 10 Linda 2 äri- ja kultuurikeskuses asuvas loomeinkubaatoris OBJEKT kuni pärastlõunani kestva ettevõtluspäevaga, mille ettekannete ja töötubade läbivaks teemaks on loomemajanduse uued ärimudelid ja järelkasv. Nii OBJEKTis kui ka Narva Linna Sadamas avatakse festivali infopunktid.

Kell 10–18 on festivalipassi omanikel võimalik soodustingimustel külastada Narva Muuseumi uut püsiekspositsiooni. Alates keskpäevast on võimalus Narva kunstiresidentuuris osa saada Eesti Kunstiakadeemia maaliosakonna TASE satelliitprogrammi raames valminud näitusest ning kell 13.30 ja 15.30 tasuta linnalava kontsertidest Linda 2 keskuses ja Dahlbergi laval. Kell 16 saavad huvilised osaleda ekskursioonil Kreenholmi tööstuskompleksis.

Festivali kolmapäevane keskus on Narva Linna Sadam, kus terve päeva vältel leiavad aset paadiretked Narva jõel ning pärastlõunast avaneb tänavatoidu ala ja toimuvad töötoad noortele. Kell 18 avatakse väravad muusikafestivalile, mis koondub kolmele lavale sadama välialal, Ro-Ro klubis ja endisaegses puuvillalaos asuvas paadikuuris.

Soome muusiku Jesse Markini etteastega kell 18.30 algav välilava kava jätkub kodumaiste artistide Anna Kaneelina ja Lexsoul Dancemachine esinemistega ning kulmineerub festivali peaesinejatega, kelleks on Briti drum’n’bassi pioneer Roni Size, Taani rockbänd Iceage ja Saksamaa elektroonilise muusika duo Mouse on Mars.

Ro-Ro klubi rockilava ja puuvillalao tantsusaali esinejate rivi on täienenud mitme uue esinejaga. Ro-Ro programmi on lisandunud pealinna indiepopi grupp Masha Ye, kelle eesmärgiks on bändi sõnul “kinkida publikule igavest suve ühes selle tantsupidude, paadisõitude ja limonaadiga” ning võõrustajalinna tuntumaid bände, Peterburi rocki ja poeesia traditsioone järgiv Tam i Tut. Lisaks esinevad Ro-Ro-s varem välja kuulutatud saksofonimängu ja klubimuusikat liitev Norra artist Bendik Giske, Tallinna indierocki bänd Levski ja Narva poprocki ansambel Pale Alison.

Paadikuuri tantsulis-elektrooniline kava on täienenud Poola päritolu produtsendi ja laulja Fremeni, Tallinna underground klubides ilma tegeva technoduoga Bible Club ja Jõhvi loomekeskuse Jaama 6 DJ-dega. Sealsamas esineb ka eelnevalt välja kuulutatud Eesti RnB ja hip-hopi tähelepanuväärsemaid uusi tegijaid Manna.

Neljapäev, 27. august algab Vaba Loome Keskuses kell 10 narvapärase hommikusöögi ja BAZAR aruteludega, kus võetakse luubi alla kiusamine kui kõiki ühiskonnakihte ja vanusegruppe puudutav probleem.

Keskpäeval toimub Narva kolledžis ajaloolase ja poliitiku Katri Raiki peagi ilmuva Narva-teemalise raamatu “Viimane lahke maja” eeltutvustus ja kohtumine autoriga. Kell 14 saab Narva Muuseumi Kunstigaleriis külastada uut näitust “Narva – daatšast paleeni” ning kunstiteadlase Karin Pauluse ja muinsuskaitsja Madis Tuuderi koostatud näitust tutvustava raamatu esitlusel.

Ka neljapäeval on festivalipassi omanikel võimalus soodustingimustel külastada Narva Muuseumi uut püsiekspositsiooni ning osaleda ekskursioonil Kreenholmis. Samuti on avatud EKA maaliosakonna näitus Narva kunstiresidentuuris, mille raames toimub kell 16 ka avalik vestlusring näituse loojatega.
Õhtul on kõigil huvilistel võimalik Narvast suunduda pealinnas algavale rahvusvahelisele festivalile Tallinn Music Week (TMW).

Station Narva festivalipassid hinnaga 20 eurot on eelmüügis Piletilevis ja veebipoes shop.tmw.ee. Kohapeal maksab pass 25 eurot.

Festivalipass tagab 26. augustil sissepääsu nii muusikafestivalile Narva Linna Sadamas kui ka loomeinkubaatoris OBJEKT toimuvale ettevõtluspäevale.

Veebipoes shop.tmw.ee on müügil ka Station Narva toetajapass hinnaga 100 eurot, mis sisaldab lisaks muusikafestivali ja ettevõtluspäeva pääsmele kohtumist festivali toetajate ja tiimiga. Passi ostmisega saab kaasa aidata festivali toimumisele.

Festivalipass ja toetajapass tuleb vahetada käepaela vastu Station Narva infopunktis loomeinkubaatoris OBJEKT (Linda 2) kolmapäeval, 26. augustil kl 9.00–16.00 ja festivali infopunktis Narva Linna Sadamas 26. augustil kl 14.00–00.00.

Ettevõtluspäevale on õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele pääs tasuta. Vajalik on eelregisteerimine.

Narva Muusemi külastus on 26.–27.augustil Station Narva passi omanikele soodushinnga.

Pääse Vaba Loome Keskuses toimuvale Narva hommikusöögile maksab 5 eurot. Osalus eelregisteerimise alusel.

Linnalava kontserdid, BAZAR arutelu ja Narva kunstiresidentuuri näitus on kõigile huvilistele tasuta.

Lisainfo, ajakava ja registreerimise tingimused: stationnarva.ee

Station Narva 2020 korraldatakse vastavalt antud perioodil avalikele üritustele kehtivatele reeglitele, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist või sellesse nakatumist.

Et festivali külalised saaksid hoida piisavalt distantsi ja oma tervise eest hoolitseda, on ürituste toimumispaikades loodud järgmised tingimused:
– siseruumides on üritusel vaid pool tavapäraselt lubatud publikust
(Pääs Ro-Ro klubisse ja tantsusaali on piiratud. Neil, kes soovivad näha oma lemmikesinejat, soovitatakse saali jõuda 15 minutit enne esinemise algust)
– osalev publik saab olla piisavalt hajutatud
– hoitakse turvalist distantsi
– desinfitseerimisvahendid on saadaval kõigis ürituste toimumispaikades

Festivalile ei ole lubatud inimesed, kes on viimase 14 päeva jooksul haigestunud COVID-19-sse või olnud kontaktis kinnitatud COVID-19 haigestunuga või kellel on ägeda respiratoorse nakkushaiguse sümptomid (palavik, kuiv köha, hingamisraskused). Riskirühma kuuluvatel isikutel (vanemaealised ja kroonilisi haiguseid põdevad inimesed) soovitatakse sel aastal oma tervise huvides festivalile mitte tulla.

Välisriikidest on lubatud festivalile haigustunnusteta külalised, kes saabuvad Eestisse Euroopa Liidu või Schengeni riigist või Ühendkuningriigist, kus viirusnäitaja ei ületa lubatud normi 16 uut nakatunut 100 000 elaniku kohta.

Station Narva festivali korraldaja on ettevõte Shiftworks koostöös Narva tiimiga.

Koostööpartnerid: Art Club Ro-Ro, loomeinkubaator OBJEKT, avalike arutelude päev BAZAR, Narva Linna Sadam, Narva Linnavalitsus, Narva-Jõesuu Sadam, Narva Muuseum, Narva kunstiresidentuur, Narva Vaba Loome Keskus, GO Travel, Moe, Inger, Startup Estonia

Meediapartnerid: Raadio 2, Põhjarannik

Festivali toetavad Kultuuriministeerium, Integratsiooni Sihtasutus, Briti Nõukogu, Soome Instituut, Põhjamaade Ministrite Nõukogu, Kultuurkapital

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.