TELETORNIST LASTAKSE TAASISESEIVUMISPÄEVAL ESIMEST KORDA ILUTULESTIKKU

Taasiseseivumispäeval, 20. augustil kell 21.45 lastakse esimest korda ilutulestikku Eesti ühest kõrgeimast ehitisest, Tallinna teletornist. Saluut põimub Tallinna lauluväljakul toimuva Ruja hittide kontserdi lõpulooga, mida on ilutulestiku jälgijatel võimalik kuulata Raadio 2 vahendusel.

“Taevalaotuses põimuvad sündmused kahes Eesti taasiseseisvuse juures märgilise tähendusega paigas: helimäng Tallinna lauluväljakult ja ilutulestik Tallinna teletornist, esimest korda ühendatakse linna eri paigust klassikalise muusika elav esitus ning säärane taevatulede vaatemäng,” ütles sündmuse ellukutsuja Lehari Kaustel.

Ilutulestiku eest vastutava Soome ettevõtte Pyrocomi juhi ja pürotehniku Sami Tammi sõnul on tegemist küll tehniliselt keeruka ettevõtmisega, kuid tulemus on efektne. “Saluut, mis paiskub taevasse üle 170 meetri kõrguselt, võimendub ligi sajakordselt. 20. augustil on see nähtav igalt poolt, kust on näha Teletorni.”

Raadio 2 eetris kõlab 20. augusti õhtul kell 21–22 sündmusele pühendatud erisaade “Saluut!”, kus kell 21.45 toimub otselülitus lauluväljakule, et kanda üle ERSO ja Rein Rannapi Ruja hittide kontserdi lõpulugu.

Tallinna teletorn avati ringhäälingu saatekeskusena 1980. aastal koos teiste olümpia purjeregatiks rajatud objektidega. 314-meetrise ja 20 000 tonni kaaluva betoonehitise projekteerisid Juri Sinis ja David Baziladze ning selle ehitamine algas 1975. aastal.

Alates 2012. aastast töötab Teletorn elamuskeskusena ja kuulub kolme Tallinna kõige enam külastatud objekti hulka. Septembri lõpuni on Teletorn avatud iga päev kell 12–21.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.