JÄRGMISEL NÄDALAL IDA-VIRUMAAL TOIMUV FESTIVAL MÄGEDE HÄÄL AVALIKUSTAS UUED ESINEJAD JA AJAKAVA

Maarja Nuut & Ruum (foto: Virge Viertek)

14.–15. augustil Kohtla-Nõmmel Eesti Kaevandusmuuseumis ja Jõhvis Jaama 6 loomekeskuses toimuvale festivalile Mägede Hääl lisandusid uute esinejatena Maarja Nuut & Ruum, Chemsex Trails, Haigla Pidu & Nikolajev. Festivali kogu programm ja pealava ajakava on avalikustatud veebilehel magedehaal.ee. Festivali passid hinnaga 24 eurot on müügil Ticketeris. Kohapeal maksab pilet 29 eurot.

Mägede Hääle avapäeva, 14. augusti põhiprogrammi lisandusid duo Maarja Nuut & Ruum, uus supergrupp Chemsex Trails ning Haigla Pidu DJ-d koos produtsent Nikolajeviga.

Duo Maarja Nuut & Ruum toob festivalile isevärki läinud aegade pärandi ja tulevikutehnoloogia sünteesi. Sügisel on rahvusvaheliselt hinnatud koosluselt oodata teist kauamängivat albumit “World Inverted”, mille nimilugu ilmus singlina suve alguses. “See on apokalüptiline poeesia maailmast, kus ilusad hinged otsivad sügavaimat võimalikku ühendust – armastust,” kirjeldavad Nuut ja Ruum oma uut tulekut kuulutavat lugu.

Supergrupp Chemsex Trails koosseisus Tapes, Mihkel Kleis ja Steve Vanoni saabub Ida-Virumaale pärast edukat Eesti läänesaarte vallutusretke. Londoni päritolu digi-dub produtsent Tapes ehk Jackson Bailey tegutseb muuhulgas ka mullusel Mägede Häälel esinenud technoduos Rezzett ning on loonud muusikat robootiku ja filosoofi Riccardo Manzotti kontseptsioonidest insipreeritud filmile “The Clothes Theatre”. Sama produktiivne ja isepäine on põhiliselt Ratkilleri ja Edasi artistinimede all toimetav autsider-kultuuri eksperdist Mihkel Kleis. Grupi kolmas liige on Kalifornia päritolu kunstnik ja muusik Steve Vanoni, kelle sarm ja saksofonimäng on lisaks Chemsex Trailsile kaunistanud ka tänavusel Mägede Häälel taasühineva Ajukaja & Mart Avi etteasteid.

Möödunud aasta Mägede Hääle raames kaevanduspargi aherainemäe jalamil avatud skeitpargis võtavad ka tänavu platsi sisse Haigla Pidu DJ-d Ats Luik ja Kristopher Luigend, kellega liitub üks Tallinna elektroonilise muusika skene juhtivatest jõududest Nikolajev. Haigla telk avaneb koos festivaliväravate avanemisega ning sulgub siis, kui viimne festivalisõdur on langenud.

Varem välja kuulutatud festivali avapäeva live-esinejad on multidistsiplinaarne talent Oko Ebombo Prantsusmaalt, Eesti shoegaze’i ja dreampopi maailmanimed Pia Fraus ja Holy Motors, armastatud muusikaline karakter Jarek Kasar, Ajukaja ja Mart Avi oma ühise fantaasiapopi kabareega ning audiovisuaalse elektroonika kooslused Vera Vice ja HUNT.

Lisaks avatakse Kaevandusmuusemis koostöös Kino Sõpruse ja Eesti Filmi Instituudiga kino “Družba”, kus saab näha Ida-Viru tööstusfilmi klassikat ja eksperimentaaldoki “Küte” esilinastust.

Laupäeval, 15. augustil jätkub festival Jõhvis aadressil Jaama 6 asuvas loomekeskuses, kus esinevad dj-d ja produtsendid Bass 372 (Bisweed, PTF1987, q100), Artjom & Park Ranger, Smoke Break, Bible Club, Bobek ning Teetsov-Faulkner.

Mägede Hääl 2020 programm ja ajakava:

Reede, 14. august
Eesti Kaevandusmuuseum, Kohtla-Nõmme

Kohtla-Raju pealava:
18.00 Vera Vice
19.00 Aujukaja & Mart Avi
20.00 Chemsex Trails
21.00 HUNT
22.00 Jarek Kasar
23.00 Pia Fraus
00.00 Oko Ebombo (FR)
01.00 Maarja Nuut & Ruum
02.00 Holy Motors

Skeitpargi lava:
Haigla Pidu & Nikolajev
Täpne ajakava avalikustatakse festivali eel

Festivalikino “Družba”
“Keemia, jah” (1964, rež Harri Rehe)
“Eldoraado” (1971, rež. Ülo Tambek)
“Küte” (2020, rež. Ivar Murd, helilloja Aivar Tõnso). Esilinastus
Täpne ajakava avalikustatakse festivali eel

Laupäev, 15. august
Jaama 6, Jõhvi
19.00–03.30
Artjom feat. Park Ranger, Bobek, Teetsov-Faulkner, Bass372, Bible Club, Smoke Break

Esinejate tutvustused ja muu festivali info leiab festivali kodulehelt.

Mägede Hääl 2020 festivali passid hinnaga 24 eurot on müügil Ticketeri veebikeskkonnas. Kohapeal maksab pass 29 eurot.

Festivali partnerid ja toetajad: Eesti Kaevandusmuuseum, Eesti Kultuurkapital. Ida-Virumaa Omavalitsuste Liit, Toila vald, Prantsuse Instituut, Integratsiooni Sihtasutus, Eesti Filmi Instituut, Kino Sõprus, Citroen, Jaama 6

Kohtla-Nõmmele viib Elron.

Telkimine ja parkimine on festivalialal tasuta.

Mägede Hääl 2020 korraldatakse vastavalt avalikele üritustele kehtivatele reeglitele, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist või sellesse nakatumist. Osalejate arv on Kaevandusmuuseumi välialal piiratud kuni 1000 inimeseni, siseruumides jälgitakse maksimaalselt 50% täituvuse ja hajutatuse reegleid ning festivalialale tulevad desopunktid.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.