APOLLO TOP 15: JAAK JOALA KOGUMIK “NAERATA” ENDISELT #1, ESIKOLMIKUSSE MAHTUSID KA DAGÖ JA SÕPRUSE PUIESTEE HELIPLAADID

Praegusel puhkuste ajal koostatakse Apollo poeketi albumitabelit tavapärasest harvem, kuid sellegipoolest asub värske pingerivi tipus taaskord Jaak Joala 70. sünniaastapäevaks ilmunud eestikeelne duubelplaat “Naerata”. 

Legendaarse Jaak Joala (1950-2014) juunis avaldatud kaksikplaadile on mahutatud lausa 45 laulu – CD-l “Naerata” on 21 ja plaadil “Põhjanael”, kus ainult Eesti heliloojate looming, 24 lugu. Kui “Naerata” on tempokas ning rokilik, siis “Põhjanael” koostati peamiselt lüürilistest lauludest, et esile tuua Jaaku võrratu romantikuna, kommenteeris muusikakogumiku koostaja Olavi Pihlamägi

Auväärsel teisel kohal asub ansambli Dagö maikuus ilmunud album “Küte”, millelt on seni singlina väljastatud vaid lugu pealkirjaga “Tantsi mu poole”. Plaati esitletakse täna, 31. juulil Tartus asuvas Eesti Rahva Muuseumis ja homme, 1. augustil Pärnus, Nooruse Maja aias. Kollektiiv on lubanud, et lisaks CD “Küte” lauludele esitatakse ka vanemaid poplugusid. Nii et kes saab ja soovib – miks mitte Tartusse või Pärnusse kontserdile minna!

Apollo TOP 15 esikolmikule paneb punkti ansambli Sõpruse Puiestee seitsmes album “Klaveritoas”. Sel kuul ilmavalgust näinud kümneloolise plaadi näol on tegu kahe aasta kokkuvõttega Sõpruse Puiestee tegevusest.

Nagu viimasel ajal juba kombeks saanud, mahtus müügitabelisse ka mitmeid Eesti Kullafondi sarja kuuluvaid kogumikplaate, seekord lausa kaheksa. Neist parima positsiooni, viienda, võttis enda alla Kalmer Tennossaare (1928-2004) kolmik-CD. Samuti on kogu edetabel taas kodumaiste muusikute päralt!

 

Apollo TOP 15 (31. juuli):

1 Jaak Joala – Naerata (2CD)
2 Dagö – Küte
3 Sõpruse puiestee – Klaveritoas
4 Trad.Attack! – Make Your Move
5 Kalmer Tennosaar – Eesti Kullafond (3CD)
6 Palderjan – Eesti Kullafond (2CD)
7 Ivo Linna, Jaak Joala & Tõnis Mägi – Las jääda kõik, mis hea (2CD)
8 Onu Remuse jutud ja laulud (loeb Tõnu Aav, laulavad Lasteekraani Muusikastuudio lapsed) – Eesti Kullafond (3CD)
9 Olav Ehala – Eesti Kullafond (2CD)
10 Jaak Joala – Oma rada / Колея 
11 Polyphon & Consilium – Eesti Kullafond (2CD+DVD)
12 Joel Steinfeldt – Eesti Kullafond (3CD)
13 Laste unejutud (loeb Salme Reek) – Sipsik
14 Kustas Kikerpuu – Eesti Kullafond (2CD)
15 Rein Rannap – Eesti Kullafond (3CD)

Edetabel on koostatud Apollo kaupluste ja e-poe müügitulemuste põhjal ajavahemikul 10.-30. juuli.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.