TÄNAVUSE STATION NARVA FESTIVALI PEAESINEJAD ON RONI SIZE, MOUSE ON MARS JA ICEAGE

Anna Kaneelina (foto: Kiur Kaasik)

26.–27. augustil Eesti idapoolseimas linnas Narvas toimuva muusika ja linnakultuuri festivali Station Narva peaesinejad on Briti drum’n’bassi legend Roni Size, Saksamaa elektroonilise muusika novaator Mouse on Mars ja Taani punkrocki bänd Iceage. Kolmandat korda aset leidva festivali muusikaprogramm koondub piirilinna jõepealsele Narva Linna Sadamasse ja Ro-Ro klubisse.

Tänavune muusikaprogramm koondub 26. augustil kolmele jõeäärsele lavale Narva Linna Sadamas, nii juba eelmistest festivalidest tuttavaisse Ro-Ro klubisse ja ajaloolise puuvillalao hoones asuvasse paadikuuri kui esmakordselt ka välilavale, kus astuvad teiste seas üles peaesinejad Roni Size, Mouse on Mars ja Iceage.

Globaalse klubimuusika pioneer, Jamaika päritolu Bristoli produtsent Roni Size on veetnud üle 20 aasta erinevaid muusikastiile hoogsalt kokku põrgatades, nende uusi suundi visandades ja edukalt massideni viies. Tema kollektiivi Reprazent esikalbumist “New Forms” (1997) sai Briti tantsumuusika verstapost, mis võitis maineka Mercury auhinna ning lennutas drum’n’bassi põranda alt maailma suurlavadele ja MTV-sse. Tänapäevalgi vägagi tegusa mehe mullune koostööpala Rag’n’Bone Man-iga valiti telekanali Sky Sports poolt suve tunnuskõlaks. 28. augustil on Roni Size kohal ka Tallinn Music Weeki konverentsil, viies seal läbi oma töötuba.

1993. aastast tegutsenud duo Mouse On Mars on üks Saksamaa mitmekülgsemaid elektroonilise muusika uuendajaid. Liites mürakaoseid ja udupeeni struktuure, ambient-technot, dub’i ja avangardi, on nende eripärase kõla ainsaks püsielemendiks selle muutlikkus. Kartmatute katsetajatena on nad teinud koostööd varalahkunud The Falli ninamehe Mark E. Smithi, Bon Iverist tuntud Justin Vernoni, soulilaulja Swamp Doggi ja isegi robotitega. Viimasel albumil “Dimensional People” (2018) on nende kõla lausa poolesajapealise multimeediaorkestri mõõtu.

Taani rockbänd Iceage jõuab Narvasse kaks päeva enne oma ülesastumist Tallinn Music Weeki festivalil. Maailma viimase rokenrolli tsirkuse mõõtu etteasted on taganud taanlastele muuhulgas koostöö popstaari Sky Ferreiraga ning Iggy Popi tunnustuse, mille kohaselt on Iceage “ainus tänapäeva punkbänd, mis kõlab tõeliselt ohtlikult”.

Pealavale astuvad ka Libeeria päritolu Soome urban ja indie skenede lemmikust Jesse Markin, tänavusel Eesti Muusikaauhindade galal neli võitu noppinud ekspressiivne Anna Kaneelina ja kevadel oma kolmanda täispika albumi “Lexplosion II” üllitanud kodumaise funki juhtbänd Lexsoul Dancemachine.

Ro-Ro klubi boheemlikus miljöös esinevad lisaks norrakast saksofonistile ja elektroonilise muusika väljendusvahendite painutajale Bendik Giskele eesti-, vene- ja ingliskeelse laulu ning nakatava gruuviga Levski ja võõrustajalinna esindajast noor poprocki ansambel Pale Alison. Endisaegse puuvillalao ruumes asuvasse paadikuuri seatakse aga sisse tantsulava, kus teiste seas esineb äsja debüütalbumi avaldanud Eesti uue RnB ja hip-hopi tähelepanuväärsemaid tegijaid Manna. Esinejatest saab lähemalt lugeda siit

Station Narva 2020 kõik esinejad ja kogu programm kuulutatakse välja juuli ja augusti vältel.

Festival algab 26. augusti hommikul Linda 2 keskuses asuvas loomeinkubaatoris OBJEKT ettevõtluspäevaga. Pealelõunal toimuvad jõepealsel BAZARi arutelud ja õhtust öötundideni festivali põhikontserdid. Narva Linna Sadamasse ja Narva-Jõesuu jahisadamasse oodatakse külalisi jahtide ja väikepaatidega. Neljapäeval, 27. augustil toimuvad üle linna tasuta kontserdid ja kunstiaktsioonid ning õhtul väljub Narva raudteejaamast rong pealinnas algavale TMW festivalile.

Station Narva ja TMW korraldatakse vastavalt antud perioodil avalikele üritustele kehtivatele reeglitele, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist või sellesse nakatumist. Station Narva muusikaprogrammist oodatakse osa saama kuni 1500 inimest.

Station Narva 2020 festivalipassid on müügil Piletilevi veebikeskkonnas ja müügipunktides üle Eesti.

Esimesed 100 festivalipassi maksavad 20 eurot, edaspidi 25 eurot.
Müügil on ka Station Narva toetajapilet hinnaga 100 eurot, mis sisaldab kohtumist festivali toetajate ja tiimiga. Pileti ostmisega saab kaasa aidata festivali toimumisele.

Station Narva festivali korraldaja on ettevõte Shiftworks koostöös Narva tiimiga.

Koostööpartnerid: Art Club Ro-Ro, loomeinkubaator OBJEKT, avalike arutelude päev BAZAR, Narva Linna Sadam, Narva Linnavalitsus, Narva-Jõesuu Sadam, Narva Muuseum, Narva kunstiresidentuur, VitaTiim

Festivali toetavad Kultuuriministeerium, Integratsiooni Sihtasutus, Briti Nõukogu, Soome Instituut, Põhjamaade Ministrite Nõukogu.

Peaesinejate muusikavideoid:Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.