KUULA: UKU HAASMA AVALDAS GRUUVIKA SUVISE LOO “PALJAJALU”

Uku Haasma avaldas suvise loo ”Paljajalu”, mis on kaasahaarav ning peaks isegi vihmasel suvepäeval andma lisaenergiat või “karujõu”, nagu on öeldud laulus.

Haasma sõnul sündis “Paljajalu” igaõhtuse loominguprotsessi käigus ning meloodia ja sõnad valasid teineteist kokku. “Kui lugu tekkis, siis teadsin kohe, mis suunas liikuda, sõnade inspiratsioon tuli ilusast suvepäevast ning kõrvus hakkas terviklik pilt juba varakult helisema. Tundsin sellist Genialistide muusikale omast atmosfääri ning usun, et sellest on eestlastel ammu puudus olnud. Nemad on ju ikkagi üks parimatest Eesti bändidest,” rääkis Uku Haasma.

Kui maikuus debüütsingliga “Oledki see” välja tulnud Haasmalt küsida, millist stiili muusikat ta viljeleb, siis vastab ta, et see ongi “Uku stiil”. “Minu jaoks on muusika üks võimalik eneseväljendusviis, mida juhivad emotsioonid. Meil ei ole ju kellelgi kogu aeg sama emotsioon, teen sellist muusikat, kuhu parasjagu meeleolu tõmbab, samas on mu loomingul siiski see üks peaosaleja, kes seda kõike ühendab ja liidab – ehk mina!” naljatles Haasma.

Loomingupartneriks ja salvestajaks on Ukul Rudolf Toltsberg, kes on 18-aastane andekas noormees. ”Ruudiga klapib meil koostöö väga hästi. Ta on tubli ja töökas ning suudab ka mind tihti üllatada,” sõnas Haasma. Rudolf Toltsberg on ühtlasi kunstnik Ave Nahkuri poeg. Kusjuures, noormehed elavadki Viljandis Ave juures. ”Ave avas siin kohviku ja me ehitasime ka lava püsti, tulge meile külla, Tartu tn. 88!” kutsus Haasma.

Järgmise loo kohta lisas Haasma, et lugu tõotab tulla väljaspool tema mugavustsooni. ”Täiesti võimalik, et saate kuulata mind räppimas. Ma ei ole seda varem laiema publikuga jaganud, küll aga olen õppinud parimatelt,” naljatles Haasma.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.