VÄRSKE BÄNGER! EESTI ARTISTID ANDSID VÄLJA ÜHISE SUVEHITI

ANETT (foto: Zoe Elefterin)

Red Bull tõmbas oma Instagramis @redbullestonia käima vinge laulukirjutamise projekti HitXpress, kuhu olid kaasatud 5 eriilmelist Eesti artisti.

Eksperimentaalse algatuse käigus anti igale artistile 48 tundi, et iseseisvalt oma osa uuest laulust valmis kirjutada. Publik sai läbi videokokkuvõtete jälgida muusikute loomeprotsesse ja töökeskkondi.

Laulu produtsendi Bert Prikenfeldi sõnul ongi projekti suurimaks eripäraks see, et lugu ei kirjutatud koos ühel ajal samas stuudios. “Siin pole muidugi mingit reeglit, aga viimasel ajal kirjutavad paljud koos “ühe laua taga” ja nii, et keegi otseselt kella ei vaata. 48 tundi ja igaühe “kodune” loomekeskkond annab aga kindlasti mingi oma mõõtme juurde. Artistidel võis päris põnev olla kuulata, mida teised loole lisasid ning kindlasti oli protsess ise väga inspireeriv,” kommenteeris Bert, lisades, et projekti võiks kindlasti korrata.

Loo kirjutamist alustas Gevin Niglas mõnusa biidi kirjutamisega, seejärel kirjutas Ewert Sundja laulule kaasahaarava meloodia. Järgmisena läks järg räppartistidele Mick Moonile ja mannale. Viimasena andis refräänile ja bridge’ile sõnad ja hääle andekas Anett Kulbin. Esmakordselt toimunud HitXpressi produtsendiks oli Bert Prikenfeld.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.