APOLLO TOP 15: DAGÖ JÄTKAB ESIKOHAL, UUTEST TULIJATEST OLI HEA NÄDAL LEXSOUL DANCEMACHINE’ILE

Ansambel Dagö, kes teatas neljapäeval sotsiaalmeedias oma uue plaadi “Küte” esitluskontsertide kuupäevad, püsib Apollo poeketi albumimüügi edetabelis liidripositsioonil.

Heliteose “Küte” publikulimiidiga esitluskontserdid toimuvad 30. juulil Hiiumaal, 31. juulil Tartus ja 1. augustil Pärnus ning piletid tulevad müügile 9. juunil Ticketeri lehel. Pealinna plaadi esitlus praegu paraku ei jõua. “Juulikuus Linnateatri lavaauku plaanitud kontsert ei saa toimuda, kuna Linnateater ise seal oma suvelavastust mõistetavatel põhjustel teha ei saa. Tallinna kontserdi teeme … no näiteks novembris,” kirjutasid Dagö liikmed Facebookis.

Apollo tabeli teisele astmele on end vedanud eelmise korra neljanda platsi omanik – omaaaegne menuansambel Palderjan, kuhu kuulusid Tarmo Pihlap, Vello Salumets, Vello Jurtom, Anton Lutt ja Aleksander Vilipere. Hiljuti tuli Eesti Kullafondi sarjas välja kollektiivi 36 lauluga topeltplaat, mis on – nagu ka Apollo müügitabelist näha – väga hästi vastu võetud. 

Auväärse esikolmiku lõpetab Trad.Attack!’i kolmas täispikk helikandja “Make Your Move”, mis langes seekord astme võrra allapoole, pronksikohale. Ansambel on rääkinud, et töö albumi kallal kestis enam kui kaks aastat. “Võtsime aega, aega nii loomise jaoks kui ka stuudios nokitsemiseks. Oli tõsiselt intensiivne periood, mida kinnitab tunne, et kõik see toimus justkui eile,” mainis bändi kitarrist ja üks muusika autoritest Jalmar Vabarna.

Uutest tulijatest väärib äramärkimist funk-soul bändi Lexsoul Dancemachine plaat “Lexplosion II”, mis ilmus 29. mail kohaliku plaadifirma Funk Embassy Records alt ning vinnas end Apollo pingereas avanädalal kaheksandaks (CD) ja neljateistkümnendaks (LP). Muide, viisikettal teevad lisaks Lexsoul Dancemachine’i kuttidele kaasa ka USA kitarriikoon Cory Wong ja brasiilia perkussioonist Luiz Black! 

 

Apollo TOP 15 (5. juuni):

1 Dagö – Küte
2 Palderjan – Eesti Kullafond (2CD)
3 Trad.Attack! – Make Your Move
4 Jaak Joala – Oma rada / Колея 
5 Laste unejutud (loeb Salme Reek) – Sipsik
6 Ivo Linna – Tundmatu Ivo Linna (Eesti Kullafond) (3CD)
7 Reet Linna – Eesti Kullafond (3CD)
8 Lexsoul Dancemachine – Lexplosion II
9 Push Up – Väga suured hitid (LP)
10 Taak – Põgenemiskatse
11 Lady Gaga – Chromatica (Deluxe Edition)
12 Sibyl Vane – Duchess
13 Rajacas – Rajacas
14 Lexsoul Dancemachine – Lexplosion II (LP)
15 Soundtrack – Don Juan Tallinnas (must vinüül) (LP)

Edetabel on koostatud Apollo kaupluste ja e-poe müügitulemuste põhjal ajavahemikul 29. mai – 4. juuni.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.