GRANIIDI 17 KOSTITAB SINGLIGA PEAGI ILMUVALT ALBUMILT

Täna andis andis kooslus nimega Graniidi 17 välja singli “Kalamaja tänavad” järgmisel nädalal ilmuvalt albumilt “Kõik said tulla”.

Järgmisel reedel, 12. juunil ilmub Tallinna Kalamaja linnaosa taustaga ansamblilt Graniidi 17 album pealkirjaga “Kõik said tulla”. Täna andis bänd välja uue versiooni oma esimesest salvestatud palast “Kalamaja tänavad”.

“See singel aitab kuulajal mõista meie tegemiste tausta ning on ühtlasi sobiv ettevalmistus järgnevale,” selgitab muusika autor ja bändiliige Peep Pihlak “Kalamaja tänavate” tähendust kogu albumi kontekstis.

Tõnu “Tõun” Timmi, Peep Pihlakut ning kõnealuse laulu tekstiautorit Jüri Leesmenti seob ühine eluperiood aadressil Graniidi 17 asuvas kortermajas. “Jüri tekst annab stiilse tahavaatepeegelduse meie koosluse lähtepunktist: värvikast eluperioodist 1980ndate Kalamajas, kuid samas justkui vabastab kohustusest jäädagi hõljuma nostalgia uima,” lisab Pihlak, kelle varasemates bändidest on laiemalt tuntum Okaspendel.

Graniidi 17 on 2017. aasta suvel sündinud kooslus, kus taaskohtusid kaks Kalamaja linnaosa taustaga muusikut: ansamblist Jäääär tuntud Tõnu Timm ehk Tõun ning Rakveres elav pillimees ja -õpetaja Peep Pihlak (Okaspendel). Kolmandaks põhiliikmeks kutsuti Teet Velling (Jäääär, Elvus).

Graniidi 17 on üks aiaga maja Kalamajas, Tallinnas, mis andis 1980ndate teises pooles ulualust värvikale kogukonnale, kuhu kuulusid ka tollased muusikatudengid Tõnu ja Peep. Majas, mis jagunes kaheks tiivaks ─ Peebu õe Merike Leesmendi ja Peebu kasutuses olevaks korteriks ─, liikus sageli põnevaid külalisi alates Tõnu ja Peebu sõpradest ja kaastudengitest kuni Jüri Leesmendiga seotud laulva revolutsiooni tegelasteni.

Ansambli loomingus kõlab küll antud majaga ning seal olulisi päevi ja öid veetnud inimestega seotut, kuid mitte ainult. Graniidi 17 on lihtsalt kuuldava sünergia nimi ja lähtepunkt.

Graniidi 17 album “Kõik said tulla” ilmub järgmisel nädalal, 12. juunil.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.