KUULA: MUUSIKU JA HELILOOJA LAURI KADALIPU LUGU “23. MAI” SAI VÕIMSA UUE KUUE

Alates 23. maist saab Spotify keskkonnas kuulata Lauri Kadalipu lugu “23. mai”, mis on spetsiaalselt arranžeeritud New Wind Jazz Orchestrale.

Lugude jaoks võib inspiratsiooni leida mitmetest allikatest. “23. mai” puhul oli inspiratsiooniks väljakutse. “See sündis eelmisel aastal 23. mail, kui oli käimas paari kolleegiga muusika kirjutamise väljakutse. Igaks neljapäevaks oli tarvis kirjutada mistahes stiilis lugu, aga kindla vormistusega. Kiirkomponeerimiskorras tuli välja selline kahe osaga lugu, millel on lihtne meloodia. Haarasime selle kohe arendamisse ka Lauri Kadalipp Social Jazz repertuaari ning seda lugu mängisime ka oma Euroopa tuuril erinevatel lavadel. Ühel täiesti tavalisel õhtupoolikul hakkas see lugu aga mu peas käima, kuid erinevate lisameloodiatega. Võtsin kätte ja arranžeerisin selle bigbändile ümber,” ütleb oma loo kohta Kadalipp.

Eriolukorra tõttu jäi ka New Wind Jazz Orchestral enda jaoks kaks olulist kontserti ära, samuti ei ole saanud teha proove, mis on suure koosseisu jaoks olulised. Kuna hetkeolukorda ei oska ansambel kuidagi ette ennustada, ei julge nad veel lähituleviku plaane avalikustada. Ansambli juht Lauri Kadalipp lisab: “Ütlen vaid, et plaanime kontsertkalendrit hoida aktiivsena ning võimalusel mängida ka Tallinnast väljas mõnel laval. Tulemas on palju head muusikat väga eriliste solistidega. Kohe, kui saame avalikustada, kuulete te seda kindlasti esimesena meie Facebooki leheküljelt.”

2018. aasta alguses kokku kutsutud New Wind Jazz Orchestra eesmärk on edendada Eesti jazzorkestrite kultuuri, anda aktiivselt kontserte, teha koostööd orkestrijuhtidega meilt ja mujalt ning pakkuda väljundit, esitades nii Eesti kui välismaa heliloojate ja arranžeerijate teoseid. Lauri Kadalipu eestvedamisel kokku saanud bigbänd armastab end proovile panna uute väljakutsete ning professionaalsust nõudva repertuaariga. Siiani on bigbänd teinud oma tegutsemise aja jooksul koostööd Soome trombonisti ja dirigenti Antti Rissaneniga (2018), maailmakuulsa USA bigbändi The Vanguard Orchestra trummari John Rileyga (2018), USA jazz-muusika teaduri Anthony Brankeriga (2018), Eesti saksofonisti ning arranžeerija Raul Söödiga (2019) ning laulja Susanna Aleksandraga (2019).

Kuula lugu “23. mai” siit:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.