SINGER VINGER JA VAIKO EPLIK ESINEVAD JUBA SEL REEDEL KURTNAS – VARUKS ON ÜLLATUSI!

Singer Vinger (poster) ja Vaiko Eplik & Eliit (foto: Kalle Veesaar)

Kurtnas toimub 22. mail lausa kaks drive-in kontserti – esinevad legendaarne Singer Vinger ning Vaiko Eplik & Eliit. Kontsertide korraldaja Tõnno Piigli sõnul antakse kõik selleks, et drive-in kontsert sarnaneks tavakontserdiga – selle jaoks on suur lava, lubatakse parklasse vähem autosid ning asetus on maleruudus.

Singer Vingeril on üllatusena asendusliige – USAs resideeruvat Mihkel Rauda on asendamas tema poeg Kaarel Eno. Noorem Raud teeb isale keha ja kogu kollektiiv on Hardi Volmeri sõnul ülierutusseisundis. Laulja sõnul on siiani kõige ekstreemsem esinemine olnud 1990. aastatel Raekoja platsis, kus esines esimest ja viimast korda fono järgi – seda muidugi olukorra sunnil. “See oli Volbriöö, kuskil 0 kraadi ja just oli olnud muusikalavastus rahvusraamatukogu fassaadil. Mul oli hääl läinud ja pandi CD plaat kontserdiks mängima. Rahvas hüppas, poodiumid hüppasid ja CD-mängija hüppas. Muusika oli hakitud, kuid kedagi ei kottinud,” meenutab Volmer. Nüüd on Singer Vingeril uus väljakutse – esineda drive-in kontserdiga, kus publikuks on autod.

Vaiko Eplik ootab reedet kannatamatusega: “Suur rõõm on pärast kuid kestnud vaikust koos musitseerida. Nii pikka pausi pole me oma kaheksa tegevusaasta jooksul veel kogenud.” Seni on Epliku põnevamad paigad olnud kunagine esinemine romurallil. Samuti erinevad heinamaad ja metsatukad, kus on pulmi peetud. Drive-in kontsert on tema jaoks siiski ainulaadne ning eriline.

“Meie drive-in kontsertide keskmeks saab olema lava ning esinejad, kõike näeb palja silmaga ning kuuleb läbi spetsiaalse raadiokanali. Nii saavad kõik ise olla heli valjuse bossid. Kuna kontserdile on limiteeritud autokohad, siis on iga kontsert eriline,” kinnitab Tõnno Piigli.

Kontserdid toimuvad Kurtnas Vembu-Tembumaa parklas, kuhu on planeeritud igale sõidukile oma kindel koht. Piletid on müügil Piletilevis ja mõlemale kontserdile on müügil 101 autokohta. Drive-in kontserdile saab tulla ainult autoga ja vastavalt valitsuse nõuetele peavad kõik kontserdi ajal autodes püsima. Korraldaja palub kontserdile tulla aegsalt ning arvestada eriolukorra reegleid. Lisainfot leiab Piletilevi sündmuse juurest või Saku Valla Kultuurikeskuse kodulehelt.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.