TALLINNA PÄEVA RAAMES TÄHISTATAKSE ESMAKORDSELT KULTUURIPÄEVA

Rita Ray (foto: veebiajakiri Häppening, Jane Vogt)

Tallinna päeva raames tähistatakse neljapäeval kultuuripäeva, mille puhul toimub ligi 40 sündmust.

“Eraldiseisvat kultuuripäeva tähistame Tallinna päeva raames esimest korda. Usun, et see aitab pealinna rikkalikul kultuurielul kriisiaegsest varjusurmast ärgata ning oma aardeid taas publikuga jagada,” rääkis Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Kultuuripäev algab 14. mail kell seitse hommikul, mil toimub tänavapuhastusautode paraad, mis lõppeb Tallinna suuremate tänavate koristusega. Päeva jooksul toimub ka mitmeid viktoriine, raamatuesitlusi, vestlusklubisid ja videoloenguid. “Näiteks saab end fotoviktoriinil proovile panna Tallinna ajaloo tundmises, tutvuda Vana Toomase elulooga ning jälgida kontsert-etendust Linnateatri näitlejatega,” ütles Belobrovtsev.

Esmakordselt jõuab avalikkuse ette ka kirjanik Jan Kausi audioraamat “Tallinna kaart”, millele andsid hääle Tallinna linnateatri näitlejad Hele Kõrve, Ursula Ratasepp, Sandra Uusberg, Tõnn Lamp, Indrek Ojari ja Eliisabet Reinsalu ning teose autor Jan Kaus.

Kultuuripäeva lõpetab etteaste Kultuurikatlast, kus esinevad mustkunstnikud Meelis Kubo ja Charlekas, koomik Kait Kall ning muusik Rita Ray.

Täpsema ajakavaga saab tutvuda Tallinna lehel.

Tallinna päeva peetakse 2002. aastast. Sellega tähistatakse linnale Lübecki linnaõiguse andmist 1248. aastal, millega pääses Tallinn ka Euroopa linnade liitu.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.