📊 MUUSIKAPLANEEDI TOP 10: SORUSE “LÄBI HUNDI SILMADE” HÄÄLETATI TAGASI ESIKOHALE!

Startinud on 2020. aasta 20. nĂ€dal, mil oleks pidanud toimuma tĂ€navune Eurovisiooni lauluvĂ”istlus, aga nagu teame siis konkurss jÀÀb ĂŒleilmse eriolukorra tĂ”ttu Ă€ra. KĂŒll aga nĂ€eb ETV-st selle nĂ€dala teises pooles mitmeid Eurovisioonile ja Eesti Laulule pĂŒhendatud saateid, millest kirjutasime siin. Muide, alanud nĂ€dalal, tĂ€psemalt homme tĂ€histab MuusikaPlaneet kuuendat sĂŒnnipĂ€eva. 🙂 

NĂŒĂŒd aga MuusikaPlaneedi vĂ€rske edetabeli juurde, mis on tĂ€ielikult pea peale pööratud. Eelmisel esmaspĂ€eval uue tulijana pingerea tippu tuhisenud raplakate CĂ€thy MerikĂŒla & MAAKUU ĂŒhine singel “Ei anna alla” tegi lĂ€bi suure languse ja jĂ€i meie topis pidama kuuendal kohal.

Magusa vĂ”idu vĂ”ttis ansambli Sorus rokkiv lugu “LĂ€bi hundi silmade”, mis on siinses tabelis seitsmendat nĂ€dalat ja kuldmedalil kuuendat korda! Dramaatilise alatooniga “LĂ€bi hundi silmade” kogus 23,37% hÀÀltest ja see rÀÀgib meie esivanematest, kes on pidanud mitmed sajandid ebaĂ”iglust taluma. Eestikeelne- ja meelne raskeroki bĂ€nd Sorus loodi 2016. aastal ning selle moodustavad Sulev Saluneem (vokaal/kitarr), Nele Husu (vokaal), Kalle Allik (trummid), Jaak Pikk (bass) ja Raido RĂ€im (kitarr).

Soruse jĂ€rel vĂ”ttis teise koha sisse Anne Veski, elurÔÔmsa singliga “ImevÀÀrne aeg”. Muusika lĂ”i sellele laulja Armin Velgre ja sĂ”nade autoriks on kirjanik, luuletaja ja tĂ”lkija Leelo Tungal. 26. tabelinĂ€dalal kuulub loole 18,5 protsendiga tugev teine koht. 

Esikolmikule paneb punkti Getter Jaani uus sĂŒdamlik laul “Mitu mind”, mille viisi autor on noor hitimeister Karl-Ander Reismann ja sĂ”nad kirjutas Mihkel Raud. Laulu muusikavideos nĂ€eb lisaks Getterile ka tema pisitĂŒtart Emily’t, kes tĂ€histas emadepĂ€eval esimest sĂŒnnipĂ€eva. Olete ehk juba kursis, et MuusikaPlaneedis on praegu ĂŒleval ka vastasseisu gallup, kus vĂ”tavad omavahel mÔÔtu Getter Jaani, Laura PĂ”ldvere ja Grete Paia neli viimast singlit, nii et kui te pole seal veel arvamust avaldanud, siis olete hÀÀletama palutud! 🙂

 

MuusikaPlaneedi TOP 10 #254 (11. mai):

1 (2) [7] Sorus “LĂ€bi hundi silmade” (23.37%)
2 (3) [26] Anne Veski “ImevÀÀrne aeg” (18.5%)
3 UUS [1] Getter Jaani “Mitu mind” (15.45%)
4 (4) [4] nublu “Croissantid” (12.2%)
5 UUS [1] TIDAL DUNES “Drag Race” (8.94%)

6 (1) [2] CĂ€thy MerikĂŒla feat. MAAKUU “Ei anna alla” (7.11%)
7 UUS [1] Terminaator “Tavaline tĂŒdruk” (6.1%)
8 UUS [1] LumevĂ€rv “Meie lugu” (3.86%)
9 (5) [2] Teddy Löndon “Stay in the House” (2.64%)
10 UUS [1] Siiri Sisask “Sumeri naine” (1.83%)

HÀÀli: 492 (aitÀh!)

Reeglite kohaselt pÀÀsevad igal nĂ€dalal edasi esiviisikusse hÀÀletatud laulud ja neile asuvad konkurentsi pakkuma viis uustulnukat. Seekord astuvad vĂ”istlustulle: 

∙ Elina Nechayeva “To The Mother”
∙ Köömes “Vari” 
∙ Lexsoul Dancemachine feat. Cory Wong “Money”
∙ OLLIE feat. Mariliis JĂ”geva “Paradise”
∙ Tarvo Madsen “Keegi teine”

VĂ€rske gallup ootab hÀÀli lehe paremas servas (mobiiliversiooni puhul lehe allosas) ja lĂ€heb lukku pĂŒhapĂ€eval, 17. mail kell 23.59. Tuld! đŸ”„

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.