📊 MUUSIKAPLANEEDI TOP 10: SORUSE “LÄBI HUNDI SILMADE” HÄÄLETATI TAGASI ESIKOHALE!

Startinud on 2020. aasta 20. nädal, mil oleks pidanud toimuma tänavune Eurovisiooni lauluvõistlus, aga nagu teame siis konkurss jääb üleilmse eriolukorra tõttu ära. Küll aga näeb ETV-st selle nädala teises pooles mitmeid Eurovisioonile ja Eesti Laulule pühendatud saateid, millest kirjutasime siin. Muide, alanud nädalal, täpsemalt homme tähistab MuusikaPlaneet kuuendat sünnipäeva. 🙂 

Nüüd aga MuusikaPlaneedi värske edetabeli juurde, mis on täielikult pea peale pööratud. Eelmisel esmaspäeval uue tulijana pingerea tippu tuhisenud raplakate Cäthy Meriküla & MAAKUU ühine singel “Ei anna alla” tegi läbi suure languse ja jäi meie topis pidama kuuendal kohal.

Magusa võidu võttis ansambli Sorus rokkiv lugu “Läbi hundi silmade”, mis on siinses tabelis seitsmendat nädalat ja kuldmedalil kuuendat korda! Dramaatilise alatooniga “Läbi hundi silmade” kogus 23,37% häältest ja see räägib meie esivanematest, kes on pidanud mitmed sajandid ebaõiglust taluma. Eestikeelne- ja meelne raskeroki bänd Sorus loodi 2016. aastal ning selle moodustavad Sulev Saluneem (vokaal/kitarr), Nele Husu (vokaal), Kalle Allik (trummid), Jaak Pikk (bass) ja Raido Räim (kitarr).

Soruse järel võttis teise koha sisse Anne Veski, elurõõmsa singliga “Imeväärne aeg”. Muusika lõi sellele laulja Armin Velgre ja sõnade autoriks on kirjanik, luuletaja ja tõlkija Leelo Tungal. 26. tabelinädalal kuulub loole 18,5 protsendiga tugev teine koht. 

Esikolmikule paneb punkti Getter Jaani uus südamlik laul “Mitu mind”, mille viisi autor on noor hitimeister Karl-Ander Reismann ja sõnad kirjutas Mihkel Raud. Laulu muusikavideos näeb lisaks Getterile ka tema pisitütart Emily’t, kes tähistas emadepäeval esimest sünnipäeva. Olete ehk juba kursis, et MuusikaPlaneedis on praegu üleval ka vastasseisu gallup, kus võtavad omavahel mõõtu Getter Jaani, Laura Põldvere ja Grete Paia neli viimast singlit, nii et kui te pole seal veel arvamust avaldanud, siis olete hääletama palutud! 🙂

 

MuusikaPlaneedi TOP 10 #254 (11. mai):

1 (2) [7] Sorus “Läbi hundi silmade” (23.37%)
2 (3) [26] Anne Veski “Imeväärne aeg” (18.5%)
3 UUS [1] Getter Jaani “Mitu mind” (15.45%)
4 (4) [4] nublu “Croissantid” (12.2%)
5 UUS [1] TIDAL DUNES “Drag Race” (8.94%)

6 (1) [2] Cäthy Meriküla feat. MAAKUU “Ei anna alla” (7.11%)
7 UUS [1] Terminaator “Tavaline tüdruk” (6.1%)
8 UUS [1] Lumevärv “Meie lugu” (3.86%)
9 (5) [2] Teddy Löndon “Stay in the House” (2.64%)
10 UUS [1] Siiri Sisask “Sumeri naine” (1.83%)

Hääli: 492 (aitäh!)

Reeglite kohaselt pääsevad igal nädalal edasi esiviisikusse hääletatud laulud ja neile asuvad konkurentsi pakkuma viis uustulnukat. Seekord astuvad võistlustulle: 

∙ Elina Nechayeva “To The Mother”
∙ Köömes “Vari” 
∙ Lexsoul Dancemachine feat. Cory Wong “Money”
∙ OLLIE feat. Mariliis Jõgeva “Paradise”
∙ Tarvo Madsen “Keegi teine”

Värske gallup ootab hääli lehe paremas servas (mobiiliversiooni puhul lehe allosas) ja läheb lukku pühapäeval, 17. mail kell 23.59. Tuld! 🔥

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.