EESTI METALBÄND YRIEL AVALDAS MITMEKÜLGSE DEBÜÜTALBUMI “IN RETROSPECT”

Yriel (foto: Fengarm)

Aprillis kaks singlit üllitanud progressiivse metal’i bänd Yriel avaldas täna kuueloolise debüüt-EP “In Retrospect”.

Bändi asutaja, kitarrist Ivo Laanelind räägib, et mõni lugu on kirjutatud juba kolm-neli aastat tagasi, kuid varasemates bändides polnud sellele muusikale väljundit: “Lõpuks oligi vaja luua uus bänd, mis kindlasti hõivab Eesti muusikamaastikul seni täitmata niši.” Laanelinnu sõnul on kuulajad singlite põhjal loonud paralleele artistidega nagu System of a Down, Nevermore ja Mastodon, kelle fännidele võikski ka Yriel hästi sobida. “Oleme teinud tööd, et kõlada just nagu Yriel, kuid ka sellised võrdlused on tänuväärsed, abistamaks õigeid inimesi meid üles leidma,” lisab ta.

Bipolaarsusse kalduvad laulutekstid ulatuvad pompoossetest oodidest ülikriitiliste mõtisklusteni – plaadile sõnad ja vokaalmeloodiad kirjutanud ning laulnud Kris Kirs räägib lähemalt: “Albumi õhustikku kujundavad ebakindlus ja närvipinge: mõnel juhul ennastsüüdistavate õiendustena, teistel kordadel lugudena välja mõeldud petistest ja kassikullaärimeestest, kel sihiks ümber suunata inimeste valitud radu. Käsikäes muutlike ja progressiivsete instrumentaalosadega sünnib perfektne kaos, milles pole võimalik täpselt ette teada, mis igal lool veel varuks on.”

Kuula Yrieli esikalbumit “In Retrospect” YouTube’is:

 

Bändi saad toetada ostes albumi Bandcampist

Yriel jätkab ka uue laulja ning trummari otsinguid. Kui tunned, et oled sobiv kandidaat, kirjuta bändile e-kiri aadressile yrielband@gmail.com või Facebookis

Yrieli hetkekoosseisu kuuluvad kitarrist Ivo Laanelind (ex: Tankist, SS Robot) ja bassist Margus Traumann (Tankist, Loits). Albumil tegid kaasa ka laulja Kris Kirs ning trummar Tanel Palmroos. “In Retrospect” plaadi miksis ja masterdas Risto Virkhausen, kujundas Fengarm.

1 vastus

  1. Yriel ütleb:

    Album on nüüd saadaval ka Spotify keskkonnas: https://open.spotify.com/album/20TjGTj9AFmk0d8RV2qjnP

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.

%d bloggers like this: