EESTI JAZZIAUHINDADE VÕITJAD ON SELGUNUD!

Marianne Leibur pälvis auhinna Noor Jazzitalent (foto: Siiri Padar)

Täna, 26. aprillil jagati jazziklubis Philly Joe’s 14. korda välja Eesti Jazziauhinnad, et tunnustada silmapaistva tegevuse eest muusikuid, noori talente ja jazzivaldkonna edendajaid. Kategooriad oli viis: Aasta Jazzmuusik, Noor Jazzitalent, Aasta Jazziedendaja, Aasta Jazzansambel ja Aasta Jazzihelilooja. Jazziauhindu andsid välja festival Jazzkaar ja Eesti Jazzliit koostöös toetajatega ning võitjatele kuuluvad nüüd skulptor Tiiu Kirsipuu taiesed.

Tänaõhtused nominendid ja võitjad:

KATEGOORIANOMINENDIDVÕITJA
Aasta JazzmuusikJoel Remmel, Kirke Karja, Ain Agan, Kadri Voorand, Holger MarjamaaJoel Remmel
Aasta JazziedendajaTudengijazz ehk TUJA; Klassikaraadio ning selle muusikatoimetaja Ivo Heinloo; Viljandi Kitarrifestival; Eesti Rahvusringhäälingu heliosakond ning nende helikunstnikud; Siim AimlaTudengijazz ehk TUJA
Aasta JazzansambelJoel Remmel Trio, Kadri Voorand in Duo With Mihkel Mälgand, Sooäär/Yaralyan/Ounaskari, Titoks, Estonian Dream Big BandKadri Voorand in Duo With Mihkel Mälgand
Noor JazzitalentMarianne Leibur, Rita Ray, Elina Hokkanen, Johannes Laas, Tobias TammearuMarianne Leibur
Aasta JazziheliloojaKadri Voorand, Erki Pärnoja, Joel Remmel, Mingo Rajandi, Jaak SooäärMingo Rajandi

“Emotsioonid on väga positiivsed ja toovad naeratuse näole. See võib kõlada küll võltsi tagasihoidlikkusena, aga Aasta Jazzmuusiku auhinna võitmine tuli mulle suure üllatusena. Sellised hetked panevad peeglisse vaatama ja mõtlema, kuidas olen siia jõudnud? Mind valdab tänutunne kõigi nende inimeste, eelkõige pere ja muusikute ees, kellega olen võinud seda teed jaganud. Ühtlasi paneb see mu õlgadele vastutuse ja annab tõuke jätkata oma teekonda,” kommenteerib pianist ja helilooja Joel Remmel Aasta Jazzmuusik 2020 auhinna võitmist. 

Ülekannet auhindade jagamisest saab järelvaadata siit:

 

Eesti Jazziauhindade jagamise ajal toimunud MuusikaPlaneedi otseblogi:

 

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.