STIG RÄSTA & EIK TULID VÄLJA SÜNGETOONILISE LOOGA “ELEEGIA”

Stig Rästa ETV saates “Hommik Anuga” ja EiK (foto: Mirjam Orav)

Luuletajana tuntud EiK ja muusik Stig Rästa lõid käed ning valmis süngema tooniga lugu pealkirjaga “Eleegia 2020”, millele tegi droonivideo Jaan Kronberg. Loo esmaesitlus toimus pühapäeval ETV saates “Hommik Anuga”.

Stig Rästa rääkis ETV-le antud intervjuus, et ta on Jaan Kronbergiga ka varem koostööd teinud ja ta kirjutas hiljuti Jaanile, et kas tal on mingit droonivideot, millele oleks muusikat vaja. Jaan saatis Stigile video linnakaadritest, kuid mehed said kohe aru et videole ja instrumentaalile oleks veel mingisugust sügavamat asja juurde vaja. “Siis mul tuli meelde üks tüüp nimega EiK, kes on päris noor. Ta kirjutas sinna sõnad ja luges need kodus sisse, saatis mulle. Panime pildi ja heli kokku ja lõpuks tuli sellest tervik, siia ei ole rohkem juurde vaja midagi,” rääkis Rästa.        

Eesti õigekeelsussõnaraamat ütleb sõna “eleegia” kohta järgmist: “Kaebelaul, kurvatooniline lüüriline luuletus v muusikapaladistihhonides kirjutatud luuletus antiikkirjanduses”.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.