EESTI MUUSIK TUULIKKI BARTOSIK VALITI MAINEKA RAHVUSVAHELISE AJAKIRJA SONGLINES APRILLIKUU TOP 10 ARTISTIVALIKU SEKKA

Foto: Krõõt Tarkmeel

Maailma olulisima maailmamuusika ajakirja Songlines aprillinumbri kümne muusikavaliku seas on ka eesti akordionist Tuulikki Bartosik oma sügisel ilmunud albumiga “Torm veeklaasis”. Album on juba ilmunud enamikes Euroopa riikides.

Tuulikki Bartosik on valikusse sattumisest meelitatud: “Minu jaoks on väga meeliülendav olla äranimetatud sellises rahvusvahelise mainega ajakirjas kõrvuti tunnustatud maailmamuusikutega erinevatest riikidest lähemalt ja kaugemalt. Olen väga positiivselt üllatunud, et Võrumaa metsade vibratsioonid akordionil lähevad maailmamuusika valdkonna tegijatele sedavõrd palju korda. Kuna tegemist on minu originaalmuusika plaadiga, siis olen selle äranimetamise üle veelgi rõõmsam. Loodan et keerulisel ajal saavad inimesed mu meditatiivsest muusikast hingesoojust ning tuge.”

Album “Torm veeklaasis” ilmus 2019. aasta novembris ning on pälvinud rahvusvaheliste muusikakriitikute ja fännide heakskiidu. Legendaarne BBC saatejuht ja briti ajakirjanik Fiona Talkington kirjutas albumi kohta: “Tahaksin minna Tuulikki Bartosikiga pikale, pikale jalutuskäigule, kuulda, kuidas lehed jalge all krudisevad ja linnud samal ajal kõrgel puu otsas laulavad. See album on midagi sellist – alguses kuuleme armsat linnulaulu, mille järel akordionihelid hakkavad meid jalutuskäigul edasi juhatama. Eesti maastik ja loodus on voolinud muusiku mõtlemist nii muusikaliselt kui isiklikult. Kuigi Tuulikki on võimeline ka põnevalt hulludeks ja julgeteks koostöödeks, on tema enda muusikas tõeline intiimsus, mis on ka uue albumi suur tugevus.”

Hetkel on muusikul plaan albumi tutvustamisega jätkata. “Kui ei oleks olnud eriolukorda, oleksin aprillis, mais tuuritanud 35 kontserdiga Saksamaal ning juunis jätkanud uue projektiga Jaapanis. See tuur ning ka Jaapani reis lükkusid enesestmõistetavalt edasi tulevikku. Olen viimaste aastate jooksul meeletult palju ringi reisinud ja osalenud mastaapsetes projektides. Momendil kehtiv eriolukord on huvitav aeg enesereflektsiooniks ja isiklikuks arenguks. Omajagu harjumist nõuab ka ühel kohal paigal püsimine, mis minu jaoks tekkis just õigel hetkel. See on nagu sundpuhkus, mille vajadusest saan alles nüüd aru, muidu oleksin täie rauaga edasi kütnud. Loova inimesena on mul raske aega maha võtta, kehtiv eriolukord pakub seega väikest hingetõmbepausi, loodan ainult, et mitte liiga kauaks. Igatsen juba publikut ja kontserdiolukordi, ” lisab Bartosik.

Kuula albumit Spotifys:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.