EUROOPA RINGHÄÄLINGUTE LIIT AVALDAS INFOT 16. MAIL EUROVISIOONI ASEMEL TOIMUVA ALTERNATIIVPROGRAMMI KOHTA

18. märtsil tühistati koroonaviiruse epideemia tõttu tänavune Eurovisiooni lauluvõistlus. Täna andis Euroopa Ringhäälingute Liit ehk EBU infot alternatiivse show kohta, mis läheb 16. mail eetrisse suurejoonelise finaali asemel. Programm kannab nime “Eurovision: Europe Shine A Light”.

Kui Eurovisioon 2020 tühistati, arutlesid paljud lauluvõistluse fännid, mida konkursi asemel telerist näidatakse. Nüüd on EBU ja Hollandi ringhäälinguorganisatsioonid NPO, NOS ja AVROTROS avalikustanud, et eetrisse paisatakse saade pealkirjaga “Eurovision: Europe Shine A Light”. Nad loodavad, et kõik riigid, kes tänavusel Eurovisioonil algselt võistlema pidid, edastavad selle alternatiivse show, austamaks konkursile esitatud 41 laulu. Saadet saab vaadata ka YouTube’ist

Programm läheb Eesti aja järgi eetrisse laupäeval, 16. mail kell 22:00. Saadet juhivad Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovisioon 1998 ja 2007) ja Jan Smit, kes pidid olema Eurovisiooni lauluvõistluse juhtideks.

EBU kavatseb kahetunnise show ajal austada tänavu Eurovisioonile valitud 41 lugu, kuid lood omavahel ei võistle. Samuti on plaanis, et 2020. aasta artistid esitavad saates tuntuid Eurovisiooni laule.

Alternatiivsele programmile eelneb 26-aastase Hollandi meigikunstniku ja juutuuberi NikkieTutorialsi veebiprogramm, mis pidi algselt toimuma enne Eurovisiooni finaali.

EBU on kuulutanud 10.-16. mai “Eurovisiooninädalaks”, julgustades EBU raadioorganisatsioone kogu Euroopas pühendama eetriaega nii selle aasta võistlejatele kui ka rikkalikule Eurovisiooni ajaloole.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.