SIBYL VANE VIIB VAATAJAD UUED MUUSIKAVIDEOS KURIKUULSASSE PSÜHHIAATRIAHAIGLASSE

Video “I Want You” filmimine JĂ€mejalas (foto: Danel Rinaldo)

NeljapĂ€eval, 26. mĂ€rtsil avaldas Sibyl Vane vĂ€rske singli “I Want You”. JĂ€rjekorras juba neljandat singlit 6. aprillil ilmuvalt albumilt ehib Taavi Aruse (Zbanski Kino) muusikavideo, mille tegevus rullub lahti omal ajal patsientide abiga ehitatud JĂ€mejala psĂŒhhiaatriakliiniku kultuurimajas.

Video loojaks on Taavi Arus (Zbanski Kino), kes oli seda vĂ”ttepaika juba mĂ”nda aega endaga kaasas kandnud. Video vĂ”eti ĂŒles ĂŒhel jaanuari nĂ€dalavahetusel.

“Kui me Taavile koostööd pakkusime, oli tal juba olemas idee, kus ja mida filmida. JĂ€tsime omalt poolt vabad kĂ€ed ja lasime end tema loomepalangust kanda. Meie jaoks oli see vĂ€ga positiivne ja hea kogemus. Leian, et Taavi on meie muusika olemuse videos vĂ€ga hĂ€sti ĂŒles leidnud,” kirjeldas bĂ€ndi kitarristist solist Helena Randlaht.

“Kui Taavi meile selle vĂ”ttepaigana vĂ€lja pakkus, olime kohe nĂ”us. Selgus, et ta oligi oodanud Ă”iget bĂ€ndi, kellega see koht vĂ”ttepaigana Ă€ra kasutada. See on vĂ€ga kummaline koht, kus olles saavad inimese sees kokku paljud emotsioonid,” kirjeldas Randlaht, kelle sĂ”nul on kogu videos nĂ€htuv just see, mis videotegijaid kohapeal ees ootas ja peale pillide muid rekvisiite sinna kaasa ei vĂ”etud. “Taavi soov oli kasutada seda, mis seal ruumis kohapeal olemas oli ja neid kummalisi elemente seal tĂ”esti jagus. Laest pĂ”randa ja selle krĂŒptilise toolihunnikuni,” kirjeldas ta.

Lugu “I Want You” on jĂ€rjekorras neljas singel Sibyl Vane’i 6. aprillil ilmuvalt albumilt “Duchess”. Sibyl Vane’i muusikaliselt ja visuaalselt kĂ”ige vĂ€rvikĂŒllasem kolmas album algab looga, mis ilmselt laiemale avalikkusele tutvustamist ei vaja. Eesti Laulul neljandale kohale hinnatud “Thousand Words” avapalana tĂ€idab nii statistilise kui ka loova mĂ”tte kriteeriumid. Kergitab vĂ”imalust, et juhukuulaja jĂ”uab jĂ€rgmise looni ja mittejuhuslik kuulaja saab kinnituse, et kahe aasta tagune pala polnud bĂ€ndi loomepalangu kulminatsioon vaid algus. Kuulajat ootab tosin lugu, mis ilmutavad Sibyl Vane’i nii juba teada-tuntud headuses kui ka vĂ€rskemal ja tulevikku vaataval moel. Albumi eelmĂŒĂŒk on online plaadipoodides juba alanud.

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.