EESTI MUUSIKA PÄEVAD TOIMUVAD SEPTEMBRIS

Koroonaviiruse ja valitsuse välja kuulutatud eriolukorra tõttu lükkab Eesti Heliloojate Liit edasi nüüdismuusika festivali Eesti Muusika Päevad toimumiskuupäevad septembrisse 2020.

Kümnepäevane ulatuslikem Eesti heliloojate uudisloomingut tutvustav festival Eesti Muusika Päevad pidi toimuma 27. märtsist 4. aprillini Tallinnas ja Tartus, kuid korraldajad otsustasid sündmuse viia üle septembrisse.

“Viimaste nädalate sündmused on juba mõnda aega viidanud, et lähiaja kultuuriürituste toimumine Eestis on küsimärgi all, kuid viimastel päevadel on ilmnenud selgelt, et ka väiksemad kultuurikorraldajad peavad olukorda suhtuma täie tõsidusega ning olema valmis lähtuma vabariigi valitsuse ja ekspertide juhtnööridest kõigi turvalisuse huvides. Olime otsuse vastu võtnud juba vahetult enne eilse valitsuse eriolukorra välja kuulutamist,” kommenteeris festivali korraldusjuht Mari-Liis Rebane.

Festivali kavandatud esinejate seas olid Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, Mart Soo, Duo Obsolute, Taavi Kerikmäe ja Anna-Liisa Eller, Stockholmi Saksofonikvartett (Rootsi), Puhkpillikvintett Estica, ansambel U:, YXUS, Eesti Elektroonilise Seltsi ansambel, Post Horn, Vox Clamantis ja Kammerkoor Kolm Lindu.

Alates 1979. aastast korraldatav festival Eesti Muusika Päevad keskendub Eesti heliloojate nüüdisloomingule, tuues igal aastal kontserdisaalidesse üle 20 teose maailma esiettekande.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.