NOOR DIRIGENT JA KOORIJUHT EDMAR TUUL NÄITAB ULJUST JA UUT ETAPPI KARJÄÄRIS

Noor dirigent ja koorijuht Edmar Tuul tähistab uut etappi karjääris ainulaadse kontserdiga “Nooruse vägi”, mis toimub 24. märtsil Estonia kontserdisaalis. Esinevad orkester VENTUM, pianist Kristiina Rokaševitš ning dirigeerib Edmar Tuul.

Kontserdiga soovib Edmar Tuul sütitada ja inspireerida: “Noorusega seostub mul elujõud, uljus ja rõõm. Seesama nooruslikkus on meis kõigis olemas, vaja on vaid seda tõuget ja soovi see välja tuua. Kontsert on ühtlasi ka teetähis noorest dirigendist juba kogenud dirigendiks saamiseks. Soovin seda suurelt tähistada ning nooruse väge näidata. Minu jaoks on oluline, et ka noored saaksid sõna ning oskusi näidata. Väga inspireeriv on ka koostöö andekate muusikutega ning põneva repertuaariga.”

Noor tunnustatud dirigent Edmar Tuul pälvis 2014. aastal Gustav Ernesaksa õppestipendiumi ning 2017. aastal juhatas noorte meeskoore XII noorte laulupeol “Mina jään”. Koos Rasmus Puuriga on ta eest vedanud noorteorkestrit Reaalmažoor. Ta on teinud koostööd dirigentidega nagu Tõnu Kaljuste, Neeme Järvi, Kristjan Järvi, Kristiina Poska, Mihhail Gerts, Erki Pehk, Hirvo Suva jpt. 2019. aasta laulu- ja tantsupeol “Minu arm” juhatas ta ka tantsupeo jaoks loodud “Maa hing” tantsupeoorkestrit. Samal suvel osales prestiižikal Järvi Akadeemia dirigentide koolitusel.

Orkester VENTUM (lad keeles Tuul) on projektorkester, mille kutsub kokku Edmar Tuul ning koosneb Eesti tippmuusikutest. Kristiina Rokaševitš on välismaal tegutsev interpreet ning Eestis tuntuks saanud “Klassikatähtede” saates. Kontserdi kavas on eritellimusel Tauno Aintsi avamäng, Brahmsi 1. sümfoonia ja Griegi klaverikontsert.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.