EESTIS TUURITAV SOOME LAULJA TEEB KAASA KA UUES MÄNGUFILMIS

Ismo Haavisto

Sellel nädalavahetusel, 13. ja 14. märtsil Tartus ja Kadrinas Andres Rootsi plaadiesitluskontsertidel erikülalisena üles astuvat Soome lauljat Ismo Haavistot saab näha ka 17. märtsil esilinastuvas mängufilmis “Ballad of a Dog”, mis räägib legendaarsete Helsinki kõrtside Corona ja Dubrovnik sulgemisest. Öölokaalide üheks omanikuks oli kuulus filmilavastaja Aki Kaurismäki, kelle viimases filmis “Teispool lootust” tegid 2017. aastal kaasa nii Ismo Haavisto kui ka “Ballad of a Dogi” režissöör Alex Schimpf ja peosatäitjad Kati Outinen, Ilkka Koivula ja Simon Hussein Al-Bazoon.

“Selles lühifilmis oli väga äge mängida – see on ju justkui Kaurismäki filmi järg,” ütles Haavisto, kes esitab filmis oma pala “If You Don’t Live, You Gonna Die”. “Aga süžeest tean ma tõesti ainult seda, mis minu rolli puudutas, nii et ootan suure põnevusega esilinastust!”

Ismo Haavisto ja Soome bluusiajakirja Blues News värske numbri kaanepersoon Andres Roots esinevad 13. märtsil Tartu kultuuriklubis Salong ja 14. märtsil Kadrina nostalgiakeskuses “Kadrina” – Roots esitleb seal läinud nädalal ilmunud kontsertplaati “Mississippi to Loch Lomond”, mis on üles võetud USAs, Šotimaal ja Pärnus. Tallinnas esinevad Roots ja Haavisto eri päevadel: Haavisto annab klubis Barbar soolokontserdi 12. märtsil, Roots aga esitleb Texas Honky Tonk & Cantinas plaati 19. märtsil – Texase kontserdil vestleb temaga Mississippist, muusikast ja reisimisest saatesarjade “Ivo Linna Ameerika lugu” ja “Trumpi müüri radadel” produtsent Herbert Murd.

Ismo Haavisto Aki Kaurismäki filmis “Teispool lootust”:

Andres Roots tänavusel Pärnu bluusifestivalil Blue Icicle:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.