NAGY BÖGÖ JA PIHLAP.UUD KUTSUVAD ÜHISE KONTSERDIGA ALLIKALE

“Järgmine peatus: allikas”, autor Gerli Mõttus

Von Krahlis toimub 13. märtsil kontsert “Järgmine peatus: allikas”, kus astuvad üles Nagy Bögö ja Pihlap.uud.

Kevadise kontserdi märksõna “allikas” viitab mõlema bändi ühisosale, milleks on meie traditsioonide, kultuuri ja keele austamine ning selle põimine oma muusikasse, lastes end samal ajal mõjutada kaasajast. Kontserdiga kutsuvad Nagy Bögö ja Pihlap.uud mitte unustama oma olemuse allikaid, mis tänases maailmas vahel juhtuda võib.

Mõlemad bändid on loonud viimase poolaasta jooksul uut muusikat, mida soovitakse nüüd oma kuulajatega jagada. Kuid muidugi ei puudu kavadest ka juba tuttavad lood ning lisaks on plaanis üllatus.

“Tegelikult on meil juba mõnda aega olnud peas mõte Pihlap.uudega midagi koos ette võtta, nüüd saab see lõpuks teoks,” selgitab Nagy Bögö kitarrist Jaan-Eerik Aardam. “Meil on palju ühiseid väärtuseid, kuid muusikalises mõttes oleme valinud mõneti erinevad suunad. Saab olema mitmekülgne õhtu,” lisab Pihlap.uude solist Maris Pihlap.

“Järgmine peatus: allikas” toimub reedel, 13. märtsil kell 21:00 Von Krahlis. Piletid on saadaval Ticketeris ja kohapeal.

Pihlap.uud on jazzhop-koosseis, kes teeb koostööd noorte eesti luuletajatega. Lisaks ilusale keelele iseloomustab nende muusikat pärimuslike elementide kasutus, nagu viiuli ja hiiu kandle sidumine hiphopi biidi, malbe bassi ja mahlaste harmooniatega. Maris Pihlapi kirjutatud laulud on loodud mõttega, et tekst ja muusika oleks ideaalses koosluses, kus nad üksteisele komplimente teevad ning kõrva paitavad.

Nagy Bögö post-traditsiooniline muusika on mõnusas (tantsu)sammus kulgemine enda juurte juurest laia maailma. Kulgema kutsuvad erinevad torupillid, särav saksofon ja gruuviv rütmisektsioon. Mängitakse bändiliikmete omaloomingut ning Eestist pärit või mujalt kaasa toodud traditsiooniliste lugude töötlusi. Vabadus ületada piire ja julgus katsetada annavad aluse nooruslikule sümbioosile pärimuse ja kaasaja vahel.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.