ALGAB JÄRGMISE NOORTE LAULU- JA TANTSUPEO IDEEKORJE

Eesti laulu- ja tantsupeo SA koos Eesti kooriühingu ning Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsiga kuulutas välja XIII noorte laulu- ja tantsupeo lähteideede ning peadirigendi ja pealavastaja konkursi.

Laulu- ja tantsupeo juhi konkursile on kandidaadid oodatud osalema kas individuaalselt või koos meeskonnaga.

XIII noorte laulupeo peadirigendi kandidaadil palutakse lisaks kunstilisele lähteideele kirjeldada oma ideekavandis muu hulgas ka koori- ja orkestrirepertuaari valikupõhimõtteid ning a cappella muusika ja uudisloomingu osatähtsust ja mahtu kavas.

XIII tantsupeo pealavastajaks kandideerijad peavad oma konkursitöös samuti kirjeldama tantsupeo lähteideed ning selgitama ka näiteks repertuaarivaliku põhimõtteid ja oma idee seoseid tantsupeo põhiväärtustega.

Konkursile laekunud töödelt ootab Eesti laulu- ja tantsupeo SA koos kooriühingu ja rahvatantsu ja rahvamuusika seltsiga loomingulisust, teostatavust ja samuti lähteidee kandvust ühiskonnas. XIII noortepeo kunstilise lähteidee koostajal tuleb silmas pidada, et muusika ja tantsu kõrval on samavõrd oluline traditsioonide ja eestlaste põhiväärtuste edasiandmine uuele põlvkonnale mõistetaval ning köitval kombel.

Konkursitööde laekumise tähtaeg on 20. veebruar 2020. Tööd võib saata e-postiga aadressile laulupidu@laulupidu.ee või tuua või saata aadressile Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA, Pärnu mnt 10 Tallinn 10148.

Konkursi tingimused leiab Eesti laulu- ja tantsupeo SA, Eesti kooriühingu ning Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi kodulehelt.

XIII noorte laulu- ja tantsupidu toimub 1.–3. juulil 2022. aastal Tallinna lauluväljakul ja Kalevi staadionil.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.