“AKUSTILISED MILJARDID” LISAKONTSERT TALLINNAS

Miljardid (foto: Herkki Erich Merila)

Miljardid annavad eelmise aasta lõpus toimunud edukale “Akustilised Miljardid” kontserdisarjale jätku – 22. veebruaril toimub lisakontsert Kumus.

Marten Kuningas, Raul Ojamaa, Peedu Kass ja Kristjan Kallas ehk ansambel Miljardid toovad taaskord publiku nõudmisel lavalaudadele “Akustilised Miljardid” kava, millega eelmise aasta lõpus anti välja müüdud kontserdid Tallinnas Fotografiskas ja Tartus Eesti Rahva Muuseumis. Kontsert toimub 22. veebruaril Kumu auditooriumis. Piletid on tänasest müügil Piletilevis.

“Akustilised Miljardid” kava koostades esitas bänd endale lihtsad küsimused: kui kogu produktsioon, ägedad saundid ja elekter eemaldada – on need lood endiselt head? Avalduvad mõne elemendi ärajätmisest uued kvaliteedid? Tulemusena olid lood veelgi selgemad ning kõlapilt nagu eikunagi varem.

Novembris Tallinna kontserti külastanud raadiojaama SkyPlus programmijuhi Vaido Panneli sõnul oli kontsert elamus igas detailis: “Minu jaoks oli väga sümpaatne bändi lavaline vabanemine, mis kandus kiirelt publikuni. Akustilistest laulu seadetest sõltumata, kõlas bänd väga suurelt. Tõeline BestOf ja elamus igas detailis.”

Miljardid on olnud viimastel aastatel üks enim armastatud Eesti rokkbände nii publiku kui kriitikute poolt. Debüütalbumit “Kunagi läänes” hinnati 2018. a jaanuaris kolme Eesti muusikaauhinna vääriliseks, nende hulgas tunnustus Aasta Albumi kategoorias. Tänavu oli bänd nomineeritud Aasta Ansambli auhinnale.

Miljardid on hetkel lõpetamas tööd oma uue stuudioalbumiga, mida võib poelettidele oodata käesoleva aasta sügiseks. Ühte täiesti uut lugu värske materjali hulgast on kindlasti oodata ka kontserdikavas.

Miljardite kitarrist Raul Ojamaa: “Kuivõrd saime novembrikuisete akustiliste kontsertide kohta väga head tagasisidet ning nautisime ka ise võimalust enda lugusid teise nurga alt kogeda, otsustasime veelkord akustiliselt publiku ette tulla. Akustilised kontserdid on alati märgatavalt vahetumad ja heas mõttes “lihtsamad” – loeb lugu ja mitte niivõrd seda ümbritsev vorm.”

Kontserdil tulevad muuhulgas ettekandele bändi hitid nagu “Olendid”, “Vilkuvad kollased” ja “Tule koju”. Marten Kuninga varasemast repertuaarist on kavas “Tagurpidi vaal” ning “Öine sõit”. Akustilise vormi on saanud ka “Imeline” EP palad.

Piletid kontserdile SIIT

Vaata novembrikuise Tallinna kontserdi järelklippi:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.