EUROVISIOONI LAULUVÕISTLUSE UUEKS JUHIKS SAAB MARTIN ÖSTERDAHL

Martin Österdahl (foto: EBU)

Eurovisiooni lauluvõistluse uueks tegevjuhiks saab 46-aastane rootslane Martin Österdahl, kes võtab koha üle kümme aastat sellel positsioonil olnud norrakalt Jon Ola Sandilt (58).

Mitmekümneaastase telejuhi kogemusega Martin Österdahl on varem olnud Eurovisiooni tegevprodutsent 2013. aastal ja 2016. aastal, kui lauluvõistlus toimus Rootsis Malmös ja Stockholmis. Nüüd võtab ta üle tegevjuhi ameti nii Eurovisiooni lauluvõistlusel kui ka laste Eurovisioonil, teatas 20. jaanuaril Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU).

Kümme aastat Eurovisiooni juhtinud Jon Ola Sand astub tagasi pärast 65. korda toimuvat lauluvõistlust sel kevadel. Sand pöördub tagasi Norrasse, kus alustab tööd Norra rahvusringhäälingus NRK.

Martin Österdahl on varem töötanud programmidirektori ja Rootsi riikliku televisiooni SVT meelelahutus- ja spordiosakonna volinikuna. Ta on töötanud projektidega nagu Nobeli auhindade tseremoonia ja 2010. aasta kuninglikud pulmapidustused Rootsis.

“Eurovisiooni lauluvõistlus on maailma suurim muusikasündmuse otseülekanne ja kõige pikema ajalooga telesaade. Eurovisioonil on unikaalne omadus lõbustada ja ühendada inimesi üle Euroopa ja kaugemalgi. Seda ei tohiks võtta iseenesest mõistetavana,” lausus Österdahl ja lisas, et hindab võimalust, mis talle on osaks saanud.

EBU meediaosakonna juht Jean Philip De Tender lisas, et Österdahl on suurepärane kandidaat kohale, mida Jon Ola Sand on seni suurepäraselt täitnud. “Eurovisiooni lauluvõistlus on Jon Ola juhtimisel teinud suure arengu ja seab uusi standardeid maailmatasemel produktsioonis,” ütles ta.

Jon Ola Sand lisas, et on Österdahliga koos töötanud aastaid. “Ma olen kindel, et Eurovisiooni lauluvõistluse tulevik on kindlates kätes ja Martin on õige inimene, kes selle show uuele tasandile viib,” ütles ta.

Martin Österdahl asub ametisse pärast tänavu toimuvat 65. Eurovisiooni lauluvõistlust, mis toimub Rotterdamis. Ta on enda sõnul ootusärev tiimiga liituma.

Eurovisiooni praegune tegevjuht Jon Ola Sand

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.