Laulu originaal leidis oma algidee legendaarsest “Saaremaa valsist” ja lauljatar kirjutas pala 2018. aasta augustis, kuid siis jäi see sahtlisse oma aega ootama. “Kevadel vaatasin, et sellest saaks hea suveloo teha ja kirjutasin eestikeelsed sõnad. Sõnade poole pealt inspireeris mind “Saaremaa valss”. Mõtlesin, et miks ei ole linalakk neiu vaatevinklist kirjutatud ühtegi laulu. Lähtusin sellest ideest, kuid sisu on loodud tänapäevasemas suhete võtmes,” avaldas Paia loo ilmudes raadiole Elmar antud intervjuus.

Muusiku hinnangul pole “Saaremaa valsist” lähtuva uue lauluni jõudmine sugugi üllatav ega eriskummaline. “Esiteks, ma olen ju ise saarlane ja mulle tohutult meeldib see laul. Teiseks, näiteks nublul ja Lennal oli samuti lugu, mis kirjutatud “Saaremaa valsi” ainetel. Ma ei saa nüüd öelda, et oleksin nende järgi selle loo teinud. Lihtsalt, alustasin otsast sõnade kirjutamist ja mõtlesin, et kuidas oleks refrääni teistpidi “Saaremaa valss” sisse tõmmata,” tunnistas laulja.

Nagu 24-aastane Grete Paia oma sotsiaalmeedias tehtud postituses mainis, on temalt peagi uut muusikat oodata, nii et jääme ootama!