RÄNDFESTIVAL VÕNGE JÕUAB SUVEL VALGAMAALE

Igal aastal uues looduskaunis paigas toimuv kultuurifestival Võnge rändab saabuva aasta 3. ja 4. juulil Sooglemäe tallu Ala külas Tõrva vallas Valgamaal.

Sooglemäe talu maakivihooned on rajatud üle-eelmisel sajandivahetusel. 6,8 hektari suurune ajalooline talukoht läbib aastaks 2021 põhjaliku uuenduskuuri, muutudes iidset mulkide pärandit ja moodsaimat kaasaegset innovatsiooni põimivaks Mulgi elamuskeskuseks. 2,8 miljonit eurot maksma minevast kompleksist saab ühelt poolt kohaliku majandusliku koostöö eestvedaja ning teisalt nii sise- kui ka välisturismi tõmbekeskus.

Enne põhjalikke ehitustöid maabub Sooglemäel Eesti ainus rändav kultuurifestival. Seitsme kuu pärast esmakordselt Valgamaale jõudval Võnkel 2020 astub üles mitukümmend isenäolist artisti Eestist ja mitmelt poolt mujalt maailmast. Esimesed neist saavad teatavaks algava aasta esimesel kuul. Festivalil ootab külastajaid lisaks muusikale ohtralt maitse-, kunsti- ja kultuurielamusi, nt luule- ja kalambuurinäitused, vabaõhuraamatukogu, kinoprogramm jpm.

Võnge 2020 piletid müügil Ticketeris

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.