OLEG PISSARENKO ANNAB TALLINNAS KONTSERDI “ANDESTAMINE”

Foto: Kaupo Kikkas

Armastusemuusika looja Oleg Pissarenko annab 28. detsembril ainulaadse aastalõpukontserdi Kumu auditooriumis, kus tõstab fookusesse andestamisteema.

Kuidas andestada endale ja lähedastele – vanematele ja sõpradele, partneritele ja lastele – ja mis sellest andestamisest kasu võiks olla?
Kui Oleg Pissarenko mõtleb lapsepõlvele, siis mõtleb ta emale ja isale, kes elavad siiamaani Narvas. Mõtleb, kui olulised inimesed nad on tema elus.

“Ilmselt igaühe elus on vanemad olulised. On erinevaid perioode: mingi hetk tunduvad vanemad kuidagi ebameeldivad, sekkuvad liiga palju, domineerivad, tahavad otsustada, ja siis aeg läheb mööda ja ühel hetkel suudad lihtsalt neid armastada sellisena, nagu nad on. Mitte püüdes neid muuta või ennast tõestada, enda õigust taga ajada. Mitte ette heites neile, kuidas nad on sind kasvatanud, vaid lihtsalt armastades oma vanemaid,” ütleb Pissarenko.

Vanematele on uuel plaadil “Armastuse muusika” pühendatud üks eriline pala. Omapärane pala on plaadil ka “Nostalgia”. Oleg soovis oma sünnilinna aidata ja tegi “Eesti 100” raames Narvas suure rahvusvahelise festivali. Arvas, et nüüd ta lepitab eestlased ja venelased ja tõstab selle linna tuhast. Ta hävis majanduslikult ja vaimselt.

“Eelmine sügis peale seda oli minu elu kõige raskem aeg. Mõtlesin, et ma suren ära. Ma ärkasin öösiti ja mul olid hirmuhood. Ma ei suutnud endale andestada, et nii loll olin. Läksin psühhoterapeudi juurde. Ta uuris, kui palju ma venelastega suhtlen – vähe. Samuti loen ma vähe venekeelseid raamatuid. Miks? Vastasin, et kuna ma elan Tartus ja mul on kõik hästi. Ta ütles, et sul ei ole kõik hästi. Kui sa oma päritoluga ei ole kontaktis, siis sa ei saa päris samme astuda, sa ei ole kohal. Ma püüdsin lepitada eestlasi ja venelasi, aga oleksin pidanud lepitama ära enda sees eestlase ja venelase,” nostalgitseb muusik, kes vaatamata esimesele ebaõnnestumisele peab siiski kodulinna Narva au sisse tõstmist enda jaoks väga oluliseks.

Hulgaliselt tunnustusi pälvinud helilooja, muusik ja produtsent Oleg Pissarenko on unikaalne nähtus Eesti muusikamaastikul. Presidendilt V klassi ordeni ja ERR-ilt aasta muusiku tiitli pälvinud mees loob muusikat, mis mõjub kui rännak sisemaailma, otse armastuseallika juurde, inimese südamesse. Olegi muusika on armastuse- ja rahumuusika. Iga tema loodud ja esitatud heli on läbitunnetatud, hingestatud ja kannab endas kõiksuse loovat energiat. Kumu auditooriumi laval on mees kahe kitarri, klahvpilli ja live-elektroonikaga.

Rohkem infot leiab Facebookist.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.