INTSIKURMU FESTIVAL KUULUTAS VÄLJA ESIMESE ARTISTI – RITA RAY

Rita Ray (foto: veebiajakiri Häppening, Jane Vogt)

Puhas loodus, hea muusika, toredad inimesed, kvaliteetne söök ja jook – see on Intsikurmu Festival. Juba kaheksandat korda toimuval butiikfestivalil astub üles aasta põnevaima souli albumiga üllatanud Rita Ray, kodanikunimega Kristi Raias.

Melomaanide kiire poolehoiu pälvinud Rita Ray on esimene tõeline sinisilmse souli viljeleja Eestis. Põlvas 10 aastat koorilauluga tegelenud, pealinna elus karastunud ja džässiõpingutes tugisambaid kindlustanud vokalist, klahvimängija ja helilooja avaldas sel aastal ka debüütalbumi “Old Love Will Rust”. Vinüülil ja voogedastuskanalites ilmunud teos on 8-looline rännak souli ja klassikalise R&B radadel, mis paneb ka ühe särava 70ndatele truu diskomaiusega puusa õõtsuma. Tõeliselt haarab kuulaja endasse Rita Ray live-kontsert, kus särab tema hingestatud, jõuline vokaal, meeldejäävad meloodiad ja tantsulisus. Temaga koos astuvad üles Kristen Kütner, Ott Adamson, Artis Boriss ja Jasper Alamaa.

Rita Ray Intsikurmus esinemisest: “Olen Intsikurmu Festivali külastanud juba ajast, mil selle nimi oli veel Uue Ajastu Festival. Kuna olen Põlvas üles kasvanud, on Intsikurmul ja festivalil minu südames väga eriline koht. Ei saa salata, olen juba pikalt unistanud, et ehk tuleb ka minul võimalus Intsikurmul kontsert anda. Tohutult hea meel on tõdeda, et nüüd see unistus täitub.”

Haara festivalipass Ticketerist!

Rita Ray värske album on pälvinud palju kiidusõnu:

Vaiko Eplik: “Parim kodumaine sõuliplaat üldse”

Maian-Anna Kärmas: “Läbivalt omaloominguline plaat on kõike muud kui põhjamaiselt vaoshoitud. Mahlased “torud”, ajastutruud Wurlitzeri käigud, stiilselt ladna hoiakuga kokku loksuvad trumm ja bass ning selle krooniks pealtnäha hapra noore naise jõuline vokaal.”

Kuula debüütalbumit “Old Love Will Rust” siit:

Muusikavideo loole “Fool For Loving You”:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.