TÄNAVU USA-S JA UK-S TUURITANUD TARTU KITARRIST ANDRES ROOTS LÕPETAB AASTA KONTSERDIGA BARLOVAS

Andres Roots 15. novembril Helsingi Cafe Monami laval (foto: Leif Laaksonen)

Kolmapäeval, 4. detsembril annab bluusikitarrist Andres Roots Tartu Barlovas oma selle aasta viimase kontserdi. Roots on tänavu tuuritanud Suurbritannias ja esinenud muuhulgas bluusifestivalidel Deep Blues ja King Biscuit USA-s, Rauma Blues ja Savonsolmu Winter Blues Party Soomes ning Pärnu Bluusipäevadel ja Underground Bluesil Eestis – aga ka näiteks Sügisjazzil Tartus, Munarockil Põlvas, Vanalinna Päevadel Tallinnas ning 7 Linna Muusikal Ida- ja Pandivere Muusikafestivalil Lääne-Virumaal. Kodulinnas Tartus on Rootsi kuuldud filmifestivalidel Tartuff ja 20/20 ning kirjandusfestivalil Prima Vista.

Sel aastal avaldas Andres Roots kaks EP-d: UK-tuuri käigus salvestatud miniatuurses tiraažis CD “Loch Lomond Blues” ning esimese Eestis kohapeal pressitud 7-tollise vinüüli “Waiting Around”. Mõlema plaadi juurde valmis ka ametlik video – “The Sheik of Hawaii” võttis Šotimaal Milton of Buchanani Memorial Hallis toimunud kontserdil üles Dave Arcari, “Waiting Aroundi” nimiloo aga Tartu Genialistide Klubis tantsuklubi Tartu Swing tantsijate osalusel Asko-Romé Altsoo. Lisaks teeb Roots kaasa ka USA laulja James Daltoni tänavustel plaatidel “Words”, “Troubadours” ning “Tartu Jämm” – viimane neist on kontsertjäädvustus Sügisjazzilt Tartu Genialistide Klubis.

Järgmise aasta alguses on Rootsilt ilmumas kontsertalbum, mis sisaldab lisaks “Loch Lomond Bluesil” kuuldud akustilistele paladele ka seniavaldamata elektrilisi salvestusi Pärnu Endla Jazzklubist ja Clarksdale’is, Mississippis asuvast bluusiklubist Ground Zero, mis kuulub näitleja Morgan Freemanile. CD-ga “Mississippi to Loch Lomond” tähistab plaadifirma Roots Art Records ühtlasi oma kümnendat sünnipäeva.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.