ANNA KANEELINA ANNAB 27. NOVEMBRIL VABAL LAVAL KÕLALISELT KAMMERLIKU NING VISUAALSELT PSÜHHEDEELSE KONTSERDI

Anna Kaneelina (foto: Riina Varol)

Anna Kaneelina on laulja ning laulukirjutaja, kelle kriitikute ja kuulajate tunnustust pälvinud debüütalbum ilmus käesoleva aasta alguses. 27. novembri kontserdil kõlavad Anna Kaneelina lood aga tavapärasest erinevalt, sest oma panuse on muusika kujundamisse lisanud ka helilooja Raun Juurikas.

Muusika kõlab uutes, vaid selleks puhuks loodud seadetes ning lisaks bändile on laval ka kuueliikmeline kammeransambel – keelpillikvartett Prezioso, Lisa Kawasaki flöödil ja Mattias Vihmann metsasarvel. Laulja sõnul annab see kuulajaile võimaluse kogeda muusikat läbi uue prisma, sest tavapärase viieliikmelise bändi asemel on laval seekord 11 muusikut, kes oma energia ja panusega muusikale jõudu ning kõlakihte lisavad.

Muusikaliste seadete autor Raun Juurikas on äärmiselt laia profiiliga muusik, arranžeerija ning helilooja. Tema helikeel on väga ekspressiivne ning eksimatult äratuntav. “Koostöö Rauniga on olnud väga inspireeriv ja tunnen, et meie muusika täiendab teineteist imeliselt. Minu jaoks loob see lugudesse kohati täiesti teise dimensiooni, viies lood uutele radadele. Samas toovad Rauni seaded esile just neid nüansse, mis muidu vaid minu lugude stuudioversioonides kõlavad,” selgitab Anna.

Anna Kaneelina muusika orgaanilisust ning tundevärve edastab ka kontserdi visuaalne pool. Auhinnatud teadusfotograaf ja neurobioloog Heiti Pavese mikroorganismidest tehtud fotodest seab liikuva videokujunduse tunnustatud kunstnik Alyona Movko. Sellisel viisil sulanduvad teadus, orgaaniline muusika ning videopildiline psühhedeelia üheks suureks ühiselt hingavaks organismiks.

Kontserti korraldab SA Eesti Kontsert kontsertsarjas “Curioosum”, mis ühendab muusika teaduse ja tehnoloogiaga.

Piletid saadaval Piletilevis. Ürituse toimumiskoht: Vaba Lava, 27. novembril kell 19.00

Bänd:
Anna Pärnoja, Erki Pärnoja, Joel-Rasmus Remmel, Peedu Kass, Ahto Abner
Keelpillikvartett Prezioso – Hanna-Liis Nahkur, Mari-Katrina Suss, Helena Altmanis, Andreas Lend
Flööt – Lisa Kawasaki, metsasarv – Mattias Vihmann

Videokunstnik Alyona Movko
Teadusfotod Heiti Paves
Valguskunstnik Andre Petraudze
Helikunstnik Marko Erlach

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.