APOLLO TOP 15: OODATULT KERKIS ESIKOHALE JAAK JOALA ÜHEKSAS KOGUMIKPLAAT “ARM MU AINUS AARE”

Täpselt nädal tagasi ilmus legendaarse laulja Jaak Joala (1950-2014) üheksas kogumikplaat, pealkirjaga “Arm mu ainus aare”. Nii nagu artisti eelmised kogumikud, tõusis ka äsjailmunud viisiketas Apollo poodide müügitabelis kohe avanädalal esikohale.

Joala kogumikule “Arm mu ainus aare” on mahutatud lausa 29 laulu ning nende masterdajaks oli helilooja ja muusikaprodutsent Glen Pilvre. Plaadi esitlus toimub esmaspäeval, 25. novembril kell 18 Solaris Keskuse Apollos. Musitseerib akordionist Henn Rebane ja selle plaadiga seonduvat meenutavad muusikud Tõnu Sal-Saller ja Tõnis Kõrvits, taustalauljad Liivi Rei ja Merle Talvik.

Apollo pingerea teisel platsil asub aastatel 1972–1974 tegutsenud Amor Trio omanimeline plaat. Kollektiiv sündis omal ajal tänu sellele, et Tõnis Rätsepal (1947) ja Juhan Viidingul (1948–1995) tuli sooritada teatrikooli laulueksam. Saabuva eksami jaoks pani lavakunstikateedri V lennu üliõpilane Juhan Viiding kokku kava 1930.–1940. aastate lööklauludest ja tolleaegsest filmimuusikast, kasutades Teatri- ja Muusikamuuseumi arhiivi vanu lauluvihikuid. Klaveril saatis teda Tõnis Rätsep. Pärast õnnestunud eksamit otsustasid Viiding ja Rätsep selle žanriga jätkata. Ideest võlutuna liitus nendega ka koolikaaslane Lembit Ulfsak (1947–2017). 

Apollo värske edetabeli pronksmedal kuulub seekord lorilaulude kollektiivi Pets ja Korsten CD-le “Jõululori”.

Apollo TOP 15 (22. november):

1 Jaak Joala – Arm mu ainus aare
2 Amor Trio – Amor Trio
3 Pets ja Korsten – Jõululori
4 Suveniir – Kuld (3CD)
5 Erinevad esitajad – Läbi lume sahiseva…
6 In Spe – In Spe (2CD)
7 Modern Fox – Eesti Kullafond (3CD)
8 Celine Dion – Courage
9 Laulu- ja tantsupidu “Minu arm” 2019 USB pulk
10 Margarita ja lapsed – Jõulurahu sinu kodusse
11 Tõnu Aav – Onu Remuse jutte 1
12 Tõnu Aav – Onu Remuse jutte 2
13 Soov – Jõulualbum
14 Airi Liiva lastelaulud – Kõigil oma
15 Oleg Pissarenko – Armastuse muusika

Edetabel on koostatud Apollo poodide müügitulemuste põhjal ajavahemikul 15.-21. november.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.