RAHVUSVAHELINE DEATH METAL ÕHTU VEEBRUARIS TAPPERIS – OBSCURA (DE), GOD DETHRONED (NL), FRACTAL UNIVERSE (FR) JA THULCANDRA (DE)

Fractal Universe

Damn Loud toob Tapperisse 29. veebruaril korraga lausa neli rahvusvahelist külalist. Death metali sõprade rõõmuks astuvad lavale bändid Saksamaalt, Hollandist ja Prantsusmaalt – Obscura (DE), God Dethroned (NL), Fractal Universe (FR) ja Thulcandra (DE).

Saksa bänd Obscura jõudis skenes suurema tuntuseni tuuritades 2006. aastal koos legendaarse bändiga Suffocation ning samal aastal omal käel väljaantud debüütalbumiga “Retribution”. Bänd esitleb oskuslikult tehnilisema metali eri külgi, sünteesides kokku deathi, thrashi ja blacki progressiivsemate elementidega. Erinevate albumitega on jõutud nii USA Billboardi kui Saksamaa tabelitesse, kiidetud ajakirjades Decibel, Terrorizer, Metal Injection kui mujal. Seni viimane album “Diluvium” ilmus 2018 ning pakub rikkalikke polürütme, dramaatilist laulukirjutamist ning muljetavaldavat virtuoossust.

Hollandi bänd God Dethroned andis oma viimase täispika “The World Ablaze” välja 2017. a. skenes kuulsa Metal Blade Recordsi alt ning valmistub sel aastal uueks ja värskeks. Deathi austajatele tuttav nimi, mis tegutseb juba aastast 1990. Kel jäi omal ajal näiteks Bolt Thrower kontserdil vaatamata, siis God Dethroned pakub väärilise show.

Prantsuse progressiivse deathi bänd Fractal Universe on žanri sõpradele tuntud nii oma 2015 EP-ga “Boundaries of Reality” kui kiidetud täispikaga “Engram of Decline”. Selle aasta aprillis avaldasid nad aga Metal Blade Recordsi alt värske täispika kontseptsioonialbumi “Rhizomes of Insanity”, mille on ka press väga hästi vastu võtnud. “Metalskene vajab bändi nagu Fractal Universe, et alustada värskelt lehelt nii tehnilise deathi kui hard rocki maailmas,” kirjutas Metal Sucks. “Album näitab andekuse taset, mida vähesed suudavad järgida,” kirjutas Metal Injection. “Fractal Univese on oluline bänd igale ekstreemse metali fännile, kes armastab progressiivsat ja veidrat,” kirjutas No Clean Singing.

Saksa bändi Thulcandra kohta kirjutas Decibel Magazine, et nende peamine võlu on see, et nad on lihtsalt jube head ning see pole nostalgia vaid nostalgia pärast. Nimelt sai Thulcandra alguse peamiselt ühelainsal põhjusel – austusavaldusena Rootsi ekstreemmetali kuldajale, bändidele nagu  Dissection, Sacramentum või Unanimated. Thulcandra repertuaaris on lood, mis mõistavad, tõlgendavad ja väärtustavad vanakooli Rootsi blackened death metalit. Thulcandra valmistub samuti veel sel aastal uue albumi avaldamiseks.

29. veebruaril klubis Tapper, death metal minifestival bändidega Obscura (DE), God Dethroned (NL) Fractal Universe (FR) ja Thulcandra (DE). Piletid saadaval Ticketerist.

God Dethroned

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.