BLUUSIBÄNDIDE JÕUKATSUMISE VÕITIS KAISA LING THING

Foto: Mart Laul

Koplis Botiku baaris valiti 20. oktoobri õhtul Eesti esindaja bluusivõistlusele European Blues Challenge, mis toimub 17. – 18. aprillini Hollandis.

Blues Estonia korraldataval võistlusel võtsid mõõtu kolm ansamblit, mille ees seisavad naisvokalistid: Teele Viira & Raul Ukareda Band, Kaisa Ling Thing ning Ringhold. Publikuhääletus soosis seekord vodevillibluusi ansamblit Kaisa Ling Thing, eelmisel aastal selsamal võistluse teise koha saavutanut. Lisaks kolmele võistlejale astus üles ka 2019. aasta võitja Hilbert’s Problems, kes esindas Eestit kevadel Assooridel. 2020. aastal toimub European Blues Challenge Zaandami linnas Hollandis.

Kaisa Ling Thing on Eesti vodevillibluusi kollektiiv, mis paneb ühepalju rõhku nii muusikale, sõnumile kui ka šõule. Kasutades sajanditaguste USA mustade bluusinaiste elulugusid ja nende laule ning Aapo Ilvese tõlkeabi, juhib Kaisa Ling Thing tähelepanu ühiskonna murekohtadele. Vodevillibluus on koos nendega tasahilju hakanud aga siinmailgi kodustuma ja sel hooajal toob Ling Thing publiku ette esimesed neovodevillipalad, veel ootamatumad šõud ja rohkelt huumorit. Sisu on skandaalne ning vorm eestikeelne, sädelev ja lõbus. Proua Ling juhib meesterühma koosseisus Rene Paul klaveril, Argo Toomel kontrabassil ja Peep Kallas trummidel.

Sel reedel, 25. oktoobril ja 9. novembril korraldab Kaisa Ling Thing Kalamajas teater-baar-klubis Heldeke! (Tööstuse 13) suurejoonelised prassingud, kontserdi- ja klubiõhtud, kus mängitakse ulakat muusikat, saab manustada joovastavaid jooke ja lõõgastuda stiilselt. Rõõmuga tervitatakse nii kõiki austajaid, kes juba šõud on näinud, kui ka neid, kes veel ei teadnudki, et vodevillibluus nende elust puudu on. Kontserdi annab ansambel Kaisa Ling Thing ning käima tõmbab üks särtsakas ja ootamatu külalisesineja! Pileteid saab osta siit.

Kuula Spotifys Kaisa Ling Thing’i plaati “Nii kole mees”:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.