TÄNA ÕHTUL TALLINNA VENE TEATRIS ESINEV USA DRONE-METALI TITAAN SUNN O))): “TEATRI LÜHTRID HAKKAVAD MEIE VIBRATSIOONIDEST HIILGAMA!”

Sunn O))) (foto: Ronald Dick)

Täna, esmaspäeval, 14. oktoobril esineb Tallinna Vene Teatris USA eksperimentaal-metali kooslus Sunn O))). Tegu on Sunn O))) maailmatuuri “Let There Be Drone” kontserdiga, millel esitletakse grupi tänavusi albumeid “Life Metal” ja “Pyroclasts”. Kontserdi erikülaline on Saksa avangardkitarrist Caspar Brötzmann.

Teatri uksed avatakse kontserdi külastajaile kell 19, Caspar Brötzmann astub lavale kell 20 ja Sunn O))) kell 21.10.

Viimased kontserdi piletid hinnaga 40–65 eurot on müügil Piletilevis.

Raskemuusika žanripiire hägustava Sunn O))) loomingut tunnustavad nii müraroki kui ka nüüdisklassika austajad. Nad on teinud koostööd teiste seas avangardmuusika suurkujude Scott Walkeri ja Julian Cope’iga ning nende viimastel albumitel lööb tšellisti ja vokalistina kaasa “Tšernobõli” seriaali ja “Jokkeri” filmi helilooja Hildur Guðnadóttir.

Sunn O))) monoliitsetes helimassiivides sulanduvad droneblack metal ja tume ambient nüüdisklassika, džässi ja minimalismiga, läbivaiks tunnusjoonteks ülim valjus ja äärmuslik aeglus. Kontserdil võimendatakse muusika kummituslikku laengut toimuvat saladuseloori mähkivate tossupilvedega ja valguslahendusega, mis meenutab päikeseloojangut kõrgmäestikus.

“Meie kontsert toimib umbes nii, nagu keegi lööks kiviga pähe,” ütleb Sunn O))) asutajaliige, kitarrist ja produtsent Stephen O’Malley intervjuus kultuurilehele Sirp. “Hästi, nüüd tuleb pikali heita ja me virutame ühe hiiglasliku asjaga. Aga kuulaja teeb ise otsuse selles kogemuses osaleda, mis annab meile omakorda võimaluse oma loomingut esitleda ja lasta auditooriumil sellele reageerida. Lõpuks on see ikkagi kuulaja otsus teha paus ja lasta end kaasa viia.”

Sunn O))) abstraktsele muusikale pakub põnevat kontrasti tänane esinemiskoht Vene Teater, omaaegne art deco kinopalee oma rikkalike laemaalingute ja seinadekooride, punase sametmööbli ja baldahhiinloožidega. “Teatri lühtrid igal juhul alla ei kuku,” lubab Stephen O’Malley Postimehele antud intervjuus. “Pigem paneme oma vibratsioonidega need hiilgama.”

Tänane Tallinna kontsert on osa Sunn O))) maailmatuurist “Let There Be Drone”, millel esitletakse grupi tänavu kevadel ilmunud stuudioalbumit “Life Metal” ja selle 25. oktoobril ilmuvat järge “Pyroclasts”. Mõlemad plaadid salvestati legendaarse Steve Albini Electrical Audio stuudios täisanaloogsel meetodil, Sunn O))) tuumiktandemi kõrval kaasa löömas mitmed külalismuusikud, nende seas “Tšernobõli” seriaali ja “Jokkeri” filmi helilooja Hildur Guðnadóttir.

Sunn O))) Tallinna kontserdi erikülalisena astub üles Sunn O))) plaadileibli Southern Lord artist, Saksa avangardkitarrist ja bluesi uuendaja Caspar Brötzmann, kelle muusikat on kirjeldatud kui “pommi maandumisel vallanduvat metalli sulamise, tuletormi ja varisevate hoonete häält”.

Vene Teatri uksed avatakse kontserdi külastajaile täna kell 19, Caspar Brötzmann astub lavale kell 20 ja Sunn O))) kell 21.10.

Viimased kontserdi piletid hinnaga 40–65 eurot on müügil Piletilevis.

Korraldajad: Shiftworks OÜ ja Damn.Loud agentuur.

Üritus Facebookis.

Albumite “Life Metal” ja “Pyroclasts” tiiserid:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.