TALLINNA TRAMMIDES KÕLAB TEISIPÄEVAL ELAV MUUSIKA

Tütarlastekoor Ellerhein omanimelise trammi avamisel

Rahvusvahelisel muusikapäeval, 1. oktoobril, saavad tallinlased ja linna külalised lisaks kontserdisaalidele nautida muusikat ka neljas muusikatrammis, kus esinevad kammerkoor Collegium Musicale, tütarlastekoor Ellerhein, Kolm Musketäri ja Heino Tartes.

“Trammikontserdid on võimalus üsna kogemata muusika sisse sattuda, ilma et seda oleks üldse planeerinud,” lausus Eesti muusikanõukogu juhatuse liige ja üks muusikapäeva korraldajatest, Kaisa Lõhmus, kelle sõnul on osa kontserte meelega kavandatud avalikku ruumi, et haarata ka need inimesed, kes spetsiaalselt midagi kuulama minna pole plaaninud.

Kell 9.26 Koplist liinil nr 1 väljuval Georg Otsa trammil esineb Kolm Musketäri koosseisus Tõnis Sarap (klaver), Silver Piiroja (klaver), Kaur Pennert (klaver).

Kell 16.09 Suur-Paalast liinile nr 2 väljuvas Heino Tartese trammis tõmbab lõõtsa maestro Heino Tartes isiklikult.

Kell 17.29 Tondilt liinile nr 3 sõitvas Raimond Valgre trammis esitab helilooja loomingut ja rõõmustab reisijaid kammerkoor Collegium Musicale dirigent Endrik Üksvärava juhendamisel.

Kell 17.35 väljub Koplist liinile nr 2 tramm Ellerhein, kus muusikat pakub trammile nime andnud koor.

Juba seitsmendat korda toob Muusikapäeva kontserdiprogramm 1. oktoobril publikuni elava muusika pea kõikjale Eestis: tervelt 108 tasuta kontserti 38 vallas ja 31 linnas. Sel aastal keskendub iga maakond omaette instrumendile või erialale, mis täidab kontserte selles piirkonnas. Programmiga saab tutvuda siin.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.