BLUUSIBÄNDIDE KONKURSIL VÕTAVAD MÕÕTU KOLM NAIST

20. oktoobril toimuval Blues Estonia Challenge kontserdil valitakse Eesti esindaja Euroopa bluusivõistlusele European Blues Challenge, mis toimub Hollandis 17.–18. aprillini. Võistlustulle astuvad kolm ansamblit, mille ees seisavad naissolistid: Teele Viira & Raul Ukareda Band, Kaisa Ling Thing ning Ringhold.

Kogenud bluusimuusiku ja korra varemgi Challenge’i finaalis osalenud Raul Ukareda sõnul ongi Eesti bluusis naislauljaid palju rohkem kui mehi. Veidral kombel pole konkursil varem siiski ühtegi naislauljaga koosseisu osalenud.

Kolm osalejat selgusid Eesti bluusimuusikute seas korraldatud küsitluse abil, kuid finalisti otsustab rahvahääletus 20. oktoobril. Kontsert toimub endises Põhjala kummitoodete vabrikus, millest on kujunemas uus kultuurikeskus Koplis. Blues Estonia programmijuhi Rene Allkivi sõnul ajendas Koplisse kolima soov anda oma panus tärkavasse skeenesse väljaspool Tallinna kesklinna ning avastada uusi ja põnevaid kontserdipaiku. 

Teele Viira & Raul Ukareda Band on all-star koosseis tuntud Eesti bluusi ja jazzi taustaga muusikutest. Ringhold mängib avangardset bluusi, kus kohtuvad Kalle Tikase minimalistik elektriline kitarr ning eleOnora abstraktsed häälitsused, laul ning korinad. Vodevillibluusi ansambli Kaisa Ling Thingi lõbusad eestindused sajanditagusest mustade naiste bluusist räägivad ühiskonna murekohtadest. Eelmistel aastatel on Eestit esindanud Tanel Padar Blues Band, Rene Paul Blues Band, Tammepõld, Roots & Kadakas ning Hilbert’s Problems.

Blues Estonia Challenge 2019 toimub Koplis Põhjala tehases pühapäeval, 20. oktoobril kell 19. Kontserdi piletid on müügil Piletilevis alates 7. oktoobrist.

Ürituse leht Facebookis.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.