KULTUURIKALEIDOSKOOP KADRINA MOODI

Boogie Company

Tuleval nädalavahetusel, 13. ja 14. septembril laotakse Kadrinas kultuurikildudest kokku mosaiik, mida võiks nimetada tinglikult kadrinapäevaks. Tehakse sporti, on kultuuri, on meelelahutust, on turgu, peetakse maha konverents ja juhtub veel väga-väga palju põnevat.

Sündmuste karavan läheb liikvele vastvalminud kettagolfiraja avavõistlusega reedel, 13. septembril kell 18:00 õhtul. Võistlejaid ja publikut on ergutamas Lääne-Virumaa juurtega, lihtsa ja selge sõnumiga räpparid Vesikas & Fofkin. Ka vastvalminud jõulinnak ei jää tähelepanuta.

Laupäeval 14. septembril alustatakse aga varavalges ja sündmuste võrgustik katab enamuse Kadrinast. Teravik langeb siiski Kadrina laululavale mille 40. juubelit suurejooneliselt tähistatakse ning Kadrina Rahvamajale, kus toimub üleeestilise tähtsusega pärimuskonverents “Eesti üldlaulupeod 150”.

Aastal 1979 Viru mängude raames avatud laululava ümbruses hakkab rahvas askeldama juba kell 9:00 hommikul, kui seal avatakse vanavara- ja käsitöölaat. Pärimuskonverents rahvamajas algab Kadrina segakoori esinemisega kell 12:00. Oma uut raamatut ja CD-plaati “Virumaa laule ja lugusid” esitleb folklorist Ingrid Rüütel ning Alo Põldmäe tutvustab laulupidude ajalugu ja räägib Rudolf Põldmäest kui teema peamisest käsitlejast. Peale külalisesinejaid ja väikest kohvipausi kogunevad kell 15:00 rahvamaja ette Kadrina kihelkonna parimad lauljad, tantsijad ja moosekandid, et koos laulude saatel laulukaare alla liikuda. Märku selleks annab laululava vahetus läheduses paiknev Põhjasõjaaegne kolmenaelane kahur. Kahuri ümber askeldavad tolleaegseid univorme ja relvastust kandvad Kolme Krooni Klubi noorsandid. Laululavale jõudvaid taidlejaid tervitab lavalt Kadrina pasunakoor. Järgmine kärgatus kahurirauast antakse 16:00 ja algab suurejooneline kontsert, mida hoiab ohjes päevajuht Üllar Saaremäe. Ja kui pidulik osa läbi, seab ennast kell 19:00 lavale sisse Eesti rockabilly lipulaev Boogie Company, et piduliste kered 50ndate tantsumuusikaga korralikult kuumaks kütta. Laadaplatsil saab ka vibu lasta – esimese vibu saab Kadrina laululaval vinna tõmmata kell 12:00 ja et põnevus püsiks, siis toimub ka väikene võistlus Viburada.ee auhindadele.

Lisaks rahvamajale ja laululavale avab oma uksed kell 9:00 Nostalgiakeskus Kadrina. Tegemist on ehk vabariigi suurima vanavaralaoga ning nende kohvik avab uksed kell 11:00. Väiksemaid kodukohvikuid avaneb selle päeval aga Kadrinas veel ja veel. Avatud väravate päev on ka laululavaga külgnevas uue mänguväljakuga lasteaias Sipsik, kus alates kella 12:00 algavad üritused lastele. Maalitakse nägusid, puhutakse seebimulle ja joonistatakse asfaldile. Seega on päeva otsa tegemist nii põlvepikkustel mudilastel kui ka soliidses eas seenioritel. Kõik on oodatud osalema!

“Kadrina laululava 40” kontserdil esinevad:

Kadrina Rahvamaja naisrühm “Omavahel”, Kadrina Keskkooli segarühm “Meie Vahel”, Kadrina Rahvamaja segarühm “Kahevahel”, Kadrina Kirikukoor, Kadrina Rahvamaja tantsurühm “Vöökudujad”, Kadrina pasunakoor, Kadrina kapell, Kadrina segakoor, Kadrina Keskkooli lastekoor, Võhma segakoor, Võhma seltsimaja naisrühm “Krõtake” ja Kadrina pererühm.

Kadrina vanavara- ja käsitöölaat Facebookis.

Reklaamplakat, VI Viru Mängud (RM _ 4032 Ar1 1378:30); Virumaa Muuseumid SA; RM_4032Ar11378_30_1

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.